YJK-E’den cezaevlerindeki açlık grevleri için acil eylem çağrısı

YJK-E: Türk devleti, hiçbir şart öne sürmeden, cezaevlerindeki direnişçilerle masaya oturmalı ve yaşanacak ölümlerin önüne geçmelidir.

Yazılı bir açıklama yapan Yêkitiyê Jinên Kurdistan-Elmanya (YJK-E), 16 Nisan günü yapılacak referandum oylamasında kaybedeceğini anlayan faşist AKP-MHP-Saray ittifakının tüm gücüyle cezaevlerindeki tutsaklara yöneldiğini ve bunun sonucunda 20 farklı cezaevinde 187 tutsağın süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başladığını belirtti.

Ölümlerle beslenen faşist Türk devletinin umursamazlığı nedeniyle, açlık grevlerinde kritik bir aşamaya gelindiği de dile getirilen açıklamada, “Açlık grevi direnişçilerinin talepleri kabul edilemez talepler değildir. Türk devleti, hiçbir şart öne sürmeden, cezaevlerindeki direnişçilerle masaya oturmalı ve yaşanacak ölümlerin önüne geçmelidir. Aksi takdirde, cezaevlerinde yaşanacak ölümlerin tek sorumlusu tekçi, kafatasçı faşist Türk devleti olacaktır.

Almanya'da yaşayan örgütlü Kürt kadınları başta olmak üzere tüm halkımızı; devrimci, demokrat kişi, kurum ve kuruluşlarını, açlık grevi direnişçileri bir sonuç alıncaya kadar, bulundukları her alanda ses getirecek sürekli eylemler yapmaya çağırıyor, açlık grevi direnişlerini selamlıyoruz” denildi.