YJK-E’den Paris yürüyüşüne güçlü katılım çağrısı

Paris’te, “Hakikat ortaya çıksın, adalet yerini bulsun” sloganı ile 6 Ocak günü düzenlenecek yürüyüşe katılım çağrısında bulunan YJK-E, “Tüm kadınları güçlü bir katılımla 6 Ocak'ta Paris'te gerçekleştirilecek yürüyüşe çağırıyoruz” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Almanya Kürt Kadın Birliği (YJK-E) şunları belirtti: “Üç kadın devrimci Sakine Cansız (Sara), Fidan Doğan (Rojbin) ve Leyla Şaylemez’in (Ronahi) katledilişinin üzerinde 5 yıl geçmesine rağmen sorumlular halen ortaya çıkarılmadı ve cezalandırılmadı.

Kadın özgürlük mücadelesini kırmak amacıyla yapılan bu katliam yine kadınların eliyle boşa çıkarılmıştır. Sara, Rojbin, Ronahi şahsında karşılığını bulan üç nesil, Kürdistan ve Kürt kadınının özgürlük mücadelesinin bundan sonraki süreçlerde temsili olmuştur ve olacaktır. Bu alçakça saldırı Kürt kadınlarının ve Kürt Özgürlük Hareketi'nin mücadelesini geriye çekmek şurada kalsın, aksine öfkelerini bilemiş, özgürlüğü yegane amacı bellemiştir.

Türk devleti ve AKP hükümeti bu katliamın baş sorumlularıdır. Ancak bu katliamda Fransa ve diğer emperyalist devletlerinin rolü yadsınamaz. Biz hiçbir süreçte devletlerin adaletine güvenmedik. Bizler halkların adaletine güveniyoruz ve bu katliamın hesabını Kürt kadınları başta olmak üzere tüm dünya kadınlarının ve ezilenlerin direnişiyle soracağız.

YJK-E olarak ‘Hakikat ortaya çıksın, adalet yerini bulsun!’ diyor ve tüm kadınları güçlü bir katılımla 6 Ocak'ta Paris'te gerçekleştirilecek yürüyüşe çağırıyoruz.”