YJK-E: Efrîn için Newroz'u sahiplenelim  

Newroz'u kutlayan YJK-E, Efrîn için 2018 Newrozu'nun sahiplenilmesi gerektiğini belirterek, 17 Mart'ta Hannover'e çağırdı.

Yekitiyê Jinên Kurdistan-Elmanya (YJK-E), yazılı olarak bugün yayımladığı Newroz açıklamasında, "Kürt halkı faşist Türk devletinin her türlü yasağına rağmen, tutuklanmayı ve ölmeyi göze alarak, dünyanın neresinde olursa olsun Newroz Diriliş Bayramı'nı büyük bir coşku ve dirençle kutlamış, baskılara ve yasaklara asla boyun eğmemiştir" dedi.

'KÜRT HALKI ASLA VAZGEÇMEDİ'

Açıklamada şunlar ifade edildi:

"1982 yılında Çağdaş Kawa Mazlum Doğan'ın Amed Zindanı'nda yaktığı üç kibrit çöpü, Kürt halkını yok sayan ve kadını köleleştiren yaklaşımlara karşı Amed Surları'nda Zekiye Alkan'ın, İzmir-Kadifekale'de Rahşan Demirel'in, Almanya-Manheim'de Ronahi ve Bêrivan'ın, Çanakkale Zindanı'nda Sema Yüce'nin, Yunanistan'ın başkenti Atina'da enternasyonalist devrimci Elefteriya Fortulaki'nin bedeninde yaktığı ateşle bir özgürlük meşalesine dönüşmüştür.

Faşist Türk devletinin Kürt halkını ve Kürtlerin Newroz direniş ruhunu yok etmek için elinden geleni yaptığı ve halkımıza vahşi bir soykırım dayattığı bu süreçte, Avrupa devletleri Türk devletine tam destek vermekte, başta Almanya olmak üzere birçok ülkede halkımızın kültürel etkinlikleri ve demokratik hakları olan yürüyüş ve mitingleri yasaklanmak istenmektedir. Faşist Türk devletinin ve onun işbirlikçilerinin baskı ve saldırıları ne düzeyde olursa olsun, Kürt halkı tarihte hiçbir zaman baskı ve saldırılara boyun eğmemiş, direniş ruhundan ve mücadelesinden asla vazgeçmemiştir. Nerede olursa olsun, halkımız büyük bedeller ödeyerek Newroz Direniş Bayramı'nı en üst seviyede sahiplenmiş, direniş ve mücadele çıtasını her daim yüksekte tutmasını bilmiştir.

'TEK YOL SAVAŞ VE TECRİTTEN VAZGEÇMEK'

Şu anda bir ateş çemberinin içinde olan Türk devletinin bu çemberden çıkmasının tek yolu, Kürtlere yönelik topyekûn savaş konseptinden bir an önce vazgeçmeleri ve Önderliğimiz üzerindeki tecridi tamamen kaldırmalarıdır. Başta uluslararası kurumlar, sivil toplum örgütleri, barış içinde bir arada yaşamak isteyen tüm insanlar Türk devletinin Efrîn'i işgal saldırılarının önüne geçmek için özveriyle harekete geçmeli, halkımız 2018 Newrozu'nu tüm gücüyle sahiplenmelidir.

8 Mart'ta Efrîn direniş ruhuyla dünyanın her yerinde alanlara çıkan Kürt kadınları 'Efrîn'i savunmak, kadın devrimini savunmaktır' şiarıyla direniş bayrağını Newrozlara taşıyacak, erkek egemen devlet sistemine karşı öz savunma eksenli direniş çizgisini her daim sürdürecektir. Bu, bizim Efrîn özelinde dünyanın her yerinde özgürlük mücadelesini sürdüren kadınlara verilmiş sözümüzdür."

Yekitiyê Jinên Kurdistan-Elmanya, açıklamasının sonunda, "Ronahi ve Bêrivan yoldaşlarımızın şahsında kendisini bir ateş topuna çeviren kadın yoldaşlarımızı bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, onları mücadelemizde yaşatacağımızı belirtiyoruz" diyerek, şunları da ifade etti:

HANNOVER'E ÇAĞRI

"Bütün halkların ve inançların Newroz Diriliş Bayramı'nı Efrîn direniş ruhuyla kutluyor, Kürtlerin en önemli direniş kültürü olan Newroz Diriliş Bayramı'nın Ortadoğu ve dünya halklarına demokrasi, barış ve huzur getirmesini diliyoruz. Bu kapsamda başta tüm kadın meclisleri, komün ve inisiyatiflerimiz olmak üzere, tüm halkımızı ve dostlarımızı 17 Mart 2018 günü Almanya'nın Hannover kentinde kutlayacağımız Almanya Merkezi Newrozu'na güçlü katılmaya çağırıyoruz."