YJK-E: Rojava için özgürlük düş değil şiarı ile alanlara çıkalım

Türk devletinin saldırılarına karşı 2 Kasım Dünya Rojava Günü'nde yapılacak eylemlere katılım çağrısında bulunan YJK-E, "özgürlük bir düş değil" şiarı çerçevesinde direnişi büyüteceklerini belirtti.

Almanya Demokratik Kürt Kadınlar Birliği (YJK-E) 2 Kasım Dünya Rojava Günü vesilesiyle yazılı açıklamada bulundu. Cumartesi günü Almanya'da düzenlenecek merkezi yürüyüşlere katılım çağrısının yapıldığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: "2014 yılında IŞİD adıyla ortaya çıkan gerici çete grupları başta Kürdistan olmak üzere Ortadoğu'da talancı, katliamcı ve yok edici bir işgal başlattı.

Ağustos 2014'te Şengal Katliamı ve hemen ardından 15 Eylül 2014 tarihinde Kobanê'nin işgali IŞİD ve destekçilerinin cinsiyetçi, faşist, yobaz ve karanlık yüzünü gösterirken, bu süreç tarihte eşi benzeri görülmemiş bir direnişe de tanıklık etti. IŞİD çetelerinin en büyük tehdidi kadınlara yönelikti. Kadın Özgürlük Mücadelesi'nin geldiği aşamaya tahammül edemeyen faşist ve gerici zihniyet ilk andan itibaren hep kadınları hedef aldı.

Başta Kürt kadınları olmak üzere her halktan ve inançtan kadınlar ise ilk andan itibaren Kürt Kadın Hareketi'nin on yıllardır yürüttüğü mücadele sonucu ortaya çıkan deneyimleri siyasi ve askeri alanda pratikleştirerek görkemli bir direniş sergiledi. Kürt kadınlarının mücadelesi ile özdeşleşen Kobanê'nin özgürleşmesi ve Rojava'daki demokratik devrim dünyanın her yerinden insanlarda, özellikle de dünya kadınlarında büyük bir heyecan yarattı. Yüzlerce enternasyonal devrimci bu direnişte yerini aldı ve onlarcası şehadete ulaştı. Arin Mirkan'ın uğruna canını feda ettiği toprakları tüm insanlık birlikte sahiplendi."

ROJAVA İÇİN AYAKLANALIM

Kobanê'nin, karanlığa karşı aydınlığın, köleliğe karşı özgürlüğün, teslimiyete karşı direnişin sembolü olduğu vurgulanan açıklamada devamla şunlar belirtildi: "Kapitalist modernitenin kötü gidişatına dur demek isteyen milyonlarca insanın adalete, eşitliğe, özgürlüğe ve güzel bir dünyaya dair olan inancının bir ütopyadan ibaret olmadığını bir kere daha bütün dünyaya gösterdi ve Rojava Devrimi Raqa'nın özgürleştirilmesi ile taçlandı. Kürt halkının elde ettiği bu kazanımlar, IŞİD çetelerinin en büyük destekçisi olan AKP-Saray diktatörlüğünü rahatsız etti.

Türk devleti Rojava Devrimi'nin mimarı olan Önderliğimiz üzerinde insanlık dışı, yoğunlaştırılmış bir tecrit uygulamaya başladı. Uluslararası komplonun 20. yıl dönümü olan 9 Ekim günü ise Rojava'ya saldırdı. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın her yerinde halkımız gerçekleştirdiği eylemlerle Önderliği etrafında kenetlenirken, Rojava için ayağa kalktı. 2 Kasım Dünya Rojava Günü vesilesiyle Yekitiyê Jinên Kürdistan-Elmanya (YJK-E) olarak tüm Rojava Devrimi şehitlerinin anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.

Uğruna yaşamını feda ettikleri ideallerini gerçekleştirmek amacıyla bulunduğumuz tüm alanlarda mücadelemizi büyütme sözü veriyor ve onların insanlığa armağan ettiği “özgürlük bir düş değil” şiarı çerçevesinde başta kadınlar olmak üzere, insanca ve eşit bir yaşam isteyen herkesle birlikte direnişi büyütme ve yayma sözümüzü yeniliyoruz. Bu temelde Cumartesi günü "Rojava İçin Sen de Ayağa Kalk" şiarıyla Almanya genelinde gerçekleştirilecek olan eylemlere başta Kürt kadınları olmak üzere tüm kadınları “Women Defend Rojava-Kadınlar Rojava'yı Savunuyor” pankartı arkasında yürümeye, Rojava için ayağa kalkmaya çağırıyoruz."