YJK-S Öcalan’a uygulanan tecrit konusunda Af Örgütü ile görüştü

Yekitiya Jinên Kurd Swisre (YJK-S), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecrit içinde tecrit politikasına karşı Uluslararası Af Örgütü İsviçre temsilciliği ile görüşme yaptı.

YJK-S adına bir heyet Uluslararası Af Örgütü Türkiye sorumlusu Maya Heuschmann ile görüştü. Yapılan görüşmede, Öcalan’ın ne ailesi nede avukatları ile görüştürülmediği ve  yaşamından endişe duydukları belirtildi. Türk devletinin Öcalan’a yönelik her türlü girişimde bulunabileceğine dikkat çekilen görüşmede, Türk devleti tarafından daha önce de Öcalan’a farklı yaklaşımları olduğu hatırlatıldı. Öcalan’ın Ortadoğu ve Dünya barışı için önemli bir rolü olduğu belirtilen görüşmede, kelebeklerin bile çocuklardan daha uzun yaşadığı bir ülke olan Türkiye’de demokratik ve barışçıl bir sistemin geliştirilmesi ancak Öcala’ın sağlayabileceği vurgulandı. Tüm kurum ve kuruluşlar ile dünya kamuoyunun bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğine dikkat çekilen görüşmenin ardından Heuschmann’a dosya sunuldu.

Öcalan’ın durumunu gündemlerine alacaklarını belirten Heuschmann, sunulan dosyayı Bern’de bulunan merkezleri ve tüm İsviçre şubelerine ileteceklerini ve Af Örgütü olarak acil çağrı yapmak için gündemlerine aldıklarını açıkladı.