YJKE’den Zilan Kadın Festivali için teşekkür mesajı

Almanya Demokratik Kürt Kadınlar Birliği (YJKE), Cumartesi günü Leverkusen kentinde gerçekleşen Zilan Kadın Festivali ardından teşekkür mesajı yayınladı.

YJKE, “Dün Almanya'nın Leverkusen kentınde açlık grevi direnişinde fedai eylem gerçekleştiren şehitlerimize adadığımız 15'inci Zilan Kadın Festivalini Kadın direnişi özgürleştirir şiarı ile gerçekleştirdik. Gelenekselleşen festivalimiz Almanya, Belçika ve Hollanda katılımlı oldu ve büyük bir coşkuyla geçti” dedi.

Teşekkür mesajında devamla şunlar ifade edildi: “Haftalarca öncesinden yoğun bir çabaya girerek bu coşkunun yaşanmasına vesile olan Almanya, Hollanda ve Belçika’da bulunan kadın meclislerimize, kadın inisiyatiflerimize ve kadın komünlerimize, yöresel elbiseleri ile renk katan kadınlarımıza, basın emekçilerimize, evlerden yöresel yemekler yapıp stantlarımızda kültürümüzün sergilenmesini sağlayan tüm emekçi kadınlarımıza, tüm stand çalışanlarımıza, katılımlarından ötürü dost kadın kurumlarına, sahne programında yer alan misafirlerimize, emeği geçen tüm arkadaş ve dostlarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz.”