YJŞ: Êzidî kadınların intikamı için hamle başlattık

YJŞ, 'Êzidî Kadınları İntikam Hamlesi'ni başlattıklarını duyurarak, destek çağrısında bulundu.

Yekineyên Jinên Şengalê (Şengal Kadın Birlikleri-YJŞ), yeni başlatılan 'Êzidî Kadınları İntikam Hamlesi’ne ilişkin açıklama yaptı.
YJŞ Askeri Meclis Üyesi Viyan Şengal’in okuduğu açıklamada, hamlenin çetelerin elinde bulunan esir Êzidî kadınların kurtarılması amacıyla başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Vahşi DAİŞ çetelerinin Şengal’de gerçekleştirdikleri fermanın üzerinden 2 yıldan fazla zaman geçti. Yaşadığımız ferman bu çağın en acımasız ve en ağır katliamlarından biriydi. 3 Ağustos’ta analarımız, babalarımız, kardeşlerimiz, çocuklarımız katledildi. Binlerce kadın ve çocuk kaçırıldı, köle pazarlarında satıldı. Kadınlar tecavüze uğradı, işkence yaşadı. Teslimiyeti kabul etmeyenler vahşice katledildi, dünyanın gözü önünde yakıldı. Köylerimiz, şehirlerimiz talan edildi, yakılıp yıkıldı. İnsanlarımız kutsal topraklarından koparılıp mülteci hale getirildi. Bizler acısını asla unutamayacağımız korkunç bir katliam yaşadık.

'KADINLARIMIZI KURTARMADAN DURMAYACAĞIZ'

Bu korkunç katliam yaşanırken bizi bırakıp kaçanlar, seyirci kalanlar oldu. İmdadımıza yetişen sadece Reber Apo’nun savaşçılarıydı. Onların sayesinde yok olmaktan kurtulduk. Onların sayesinde yeniden ayağa kalkarak direnme ve DAİŞ’ten hesap sorma cesareti kazandık. Bizler 3 Ağustos 2014’ten bu yana öfkemizi büyüterek, kendimizi örgütleyerek, intikam almak için savaşıyoruz. Ezidxan’ın özgür kızları olarak Şengal’in özgürleşmesinde, çetelerin topraklarımızdan temizlenmesi için başlatılan tüm hamlelerde yer aldık. Bu süre içinde YPG/YPJ güçlerinin kurtardığı alanlarda ve YBŞ/YJŞ olarak DAİŞ’le mücadelemiz sayesinde yüzlerce kadın ve çocuk çetelerin elinden kurtarılarak yakınlarına kavuşturuldu. Ancak hâlâ çetelerin elinde binlerce insanımız var. Musul pazarlarında satılan kadınları, yakılarak öldürülen Êzidî kızlarımızı unutmadık. Biliyoruz ki, DAİŞ’in elinde esir olan insanlarımız her gün onları kurtarmamızı bekliyorlar. Bizler de intikam almadan, çetelerin elinde köleleştirilen kadınlarımızı kurtarmadan durmayacağız.”

'DAİŞ'TEN HESAP SORACAĞIZ'

YJŞ açıklamasının devamında şunlar kaydedildi:

"YJŞ olarak ‘biz kadınlar kimsenin kölesi, bu savaşların ve katliamların mağdurları olmayacağız’ diyoruz. Bizlere bu acıları yaşatan DAİŞ’ten hesap soracağız, intikam alacağız, diyoruz. Bu yüzden DAİŞ çetelerinin işgal ettiği köylerimizi ve esirlerimizi kurtarmak bizim en temel görevimizdir. Bu amaçla Êzidî kadınlarının intikam hamlesini başlatıyoruz.”

DESTEK ÇAĞRISI

Tüm dünyayı bu zulme seyirci kalmamaya, vicdanı olan herkesi ortak mücadeleye davet ediyoruz.  YJA Star, YPJ ve Kürdistan’ın her yerinde kadınların özgürlüğü için savaşan özgürlük savaşçılarını ve tüm demokratik kadın örgütlerini bizlere destek olmaya çağırıyoruz.” 
Basın açıklaması, savaşçıların "Bijî Serok Apo", "Jîn, jiyan, azadi’ sloganlarıyla sona erdi.