YPG: Efrîn'deki işgale sessiz kalmayacağız!

YPG, Türk devletinin Efrîn'deki işgalciliğine dikkat çekerek, "Sessiz kalmayacak ve her türlü direniş mücadelesi içerisinde olacağız" dedi.

YPG Genel Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Rojava Kürdistanı ve Kuzey Suriye halklarının büyük direniş mücadelesi, özgürlük etrafında eşsiz bir kenetlenme yaratmıştır. Rojava Kürdistanı’nda DAİŞ’e yönelik başlayan mücadelemiz, her türlü işgalci girişime karşı da gelişerek büyüyen bir devrim süreci yaratmıştır" denildi.

'ETNİK TEMİZLİK, GASP VE HER TÜRLÜ İHLAL...'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Bütün enerjisini işgal saldırılarını meşru göstermeye harcayan işgalci Türk devleti, Rojava Kürdistanı’nda güçlerimizin sağladığı ilerlemeyi durdurmak ve halkımızın ortak yaşam anlayışı etrafında oluşturduğu demokratik gelişmeyi baltalamak için saldırı planlarını yeniden devreye koymuştur. Türk devleti, 20 Ocak 2018 tarihinde bu işgale göz yuman güçlerin de katkısıyla saldırılarını başlatmıştır. İki aylık süre boyunca tarihte eşine ender rastlanan bir direniş ortaya koyan YPG, YPJ birliklerimiz ve Kürdistan halkı bu işgalciliğe geçit vermeyecek bir duruş sergilemiştir. Orantısız bir kara gücü, her türlü ağır silah, yoğun hava saldırısı ve en gelişkin savaş teknolojisi ile düzenlenen bu saldırılar karşısında yüzlerce savaşçımız fedaice bir duruş sergilemiş, halkımız yediden yetmişe bu direnişte rol oynamıştır.

18 Mart’ta toplu katliamların önüne geçmeyi amaçlayan geri çekilme hamlemiz sonrası, işgalci Türk devleti Efrîn şehri ve ilçelerinde işgalci birliklerini konumlandırmıştır. Bugün bu işgal birliklerinin yanı sıra çok sayıda terörist ve çete grubu bulunmaktadır. Etnik temizlik ve sistematik bir biçimde kentin ve halkının zenginliklerini gasp etmek de dahil her türlü insan hakları ihlallerinin yaşandığı Efrîn coğrafyası, Türk devletinin faşist uygulamaları karşısında bu durumu yaşamaktadır."

'HER ZAMANKİNDEN FAZLA DİRENECEĞİZ!'

"Bizler YPG ve YPJ birlikleri olarak, hiçbir gücün işgaline ve faşist uygulamalarına sessiz kalamayız" diyen YPG, açıklamasının sonunda şu mesajları verdi: "Efrîn’deki bu işgalciliğe karşı halkımızın ve coğrafyamızın özgürleşmesi hedefiyle her türlü direniş mücadelesi içerisinde olacağımızı belirtiyoruz. Bugün Rojava Kürdistanı ve Kuzey Suriye’ye karşı işgal dilini kullanıp saldırıyı amaç eden Türk devletine karşı halkların ortaya çıkardığı demokratik değerleri en meşru hakkımız olan direnişçi duruşumuzu her zamankinden daha fazla ortaya koyarak koruyacağımızı belirtiyoruz."