YPJ: 8 Mart çağın intikamı olacak

YPJ Genel Komutanlığı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı bir açıklamada, Efrîn’e yönelik işgal saldırılarına dikkat çekerek, “Kadınların sahiplenişi ve öncülüğü ile 8 Mart çağın intikamı olacak” dedi.

Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Genel Komutanlığı, 8 Mart mesajında “Bahar; başkaldırı, direniş ve özgür yaşam ruhudur. Tüm dünya kadınları Efrin direnişinde 8 Mart’ı karşılıyor” dedi.

Açıklamada, “8 Mart’ı kadınların yoldaşı Reber Apo’ya, Kürdistan kadınlarına, Kuzey Suriye kadınlarına, tüm dünya kadınlarına ve Çağın Direnişi mevzilerinde yer alan savaşçılara kutluyoruz” ifadeleri kullanıldı.

YPJ, “Efrin şehitleri şahsında tüm devrim şehitlerini anıyor, mücadeleyi yükseltme sözümüzü yineliyoruz. Amargi, Barin, Avesta, Şayan ve sonuna dek yurtlarını terk etmeyerek işgalciliğe karşı direnerek ülke savunmasında şehit olanları anıyor, onların şahsında zafer ve intikam sözümüzü tekrarlıyoruz” diye ekledi.

Mesajda devamla şu ifadeler yer aldı: “Kadın tarihin her döneminde isyancı ruhuyla iktidara ve işgalciliğe karşı direndi ve asla toplum değerlerinin yok oluşuna izin vermedi. Demokratik eşitlikçi toplumun inşasında büyük bedeller verdi, ancak hiçbir zaman yaratıcılığını yitirmedi. Aksine sürekli olarak, doğayı, toplumu ve insan haklarını korurken, buna karşı gelişen her türlü gericiliğe karşı da direndi ve bu gericiliğe teslim olmadı.

Kuşkusuz Clara Zetkin’den Roza Luksemburglara, Mirabell kardeşlerden Zarife, Bese ve Saralara, Beritanlardan Zilan ve Gulanlara, Nalin ve Şervinlerden Delal ve Avesta, BArin ve Amargilere özgür kadınların direnişi sürüyor. Kadın öncülüğünde özgür yaşam ışığı zafere ulaşıyor. Uluslararası toplumun insanlığa karşı sessizliği ve ortaklığına karşı tüm özgürlükçü dünya kadınları, Efrin direnişini sahiplenerek işgalci Türk devletinin yenilgisi ve direnişçi halklara özgür bir gelecek armağan etmek için kadın renkleriyle 8 Mart’ı karşılıyor.”

DAYATILAN SOYKIRIM DEVLETLERİN KİRLİ İTTİFAKININ SONUCU

Türk ordusunun ileri teknoloji silahlarıyla Efrin halklarına karşı en vahşi yöntemleri kullandığını kaydeden YPJ, “Çocuk, kadın ve yaşlılar şehit oluyor. Efrin halkına dayatılan bu soykırım, devletlerin kirli ittifakı sonucudur” dedi.

YPJ şöyle devam etti: “Bir kez daha Efrin halkı şahsında Kürt halkı büyük bir ihanetle karşı karşıya, Türk devletinin işgalciliğine karşı sessizlik bu hakikati göstermektedir. Halkımız ve özgürlükçü kesimler dayanışma ruhuyla ve bahar coşkusuyla işgalciliğe karşı direniyor. Halkların birlikte mücadelesi uluslararası güçlerin kirli ittifakını yenecek ve faşist Erdoğan işgalciliğini yok edecek. Bu yıl 8 Mart tüm dünyada kadınların birliği ve isyan renkleriyle kutlanacak. “Çağın Direnişi işgalciliğin sonu olacak” şiarıyla tüm kadınlar meydanlara çıkıyor, ulus devlet zihniyetine karşı kadın özgürlük mücadelesi ve eşitliğin renklerini kaldırarak direnişçi topluma özgür gelecekler armağan edecek. Kadınların sahiplenişi ve öncülüğü ile 8 Mart çağın intikamı olacak.”

Kadın Savunma Birlikleri YPJ’nin, halkların devrim değerlerinin ve demokratik ulus inşasında demokratik toplumun savunulmasında önemli rol oynadığına yer verilen mesajda, “YPJ barbar DAIŞ çetelerine ve bugün de Türk işgalciliğine karşı tüm dünya kadınları adına soluksuz bir mücadele yürütüyor” ifadeleri kullanıldı.

Mesajın devamı şöyle: “Bu mücadele, direniş ve verilen bedeller kadın tarihi mirasının bir parçası olmuştur. Sonuna dek mirasımıza sahip çıkacağız ve başta yaratıcı anneler, tüm kadınlar, öncü şehitler ve halkların devrimine çağın direnişi, mücadelesi ve intikamı sözü veriyoruz. Mücadeleci kadınların duruşu, özgürlük yolunu aydınlatacak, zafere dek direnecek ve çağın intikam ruhuyla kazanacak.”

Bir kez daha 8 Mart’ı kadınların yoldaşı Reber Apo’ya tüm dünya kadınlarına, Kürdistan ve Kuzey Suriye kadınlarına ve Çağın Direnişi mevzilerinde yer alan savaşçılara kutluyoruz ve onları içten duygularla selamlıyoruz. Kadınların direnişi çağın özgür yaşam teminatı olacak. 8 Mart vesilesiyle tüm dünya kadınlarına sesleniyoruz: Çağın Direnişi etrafında kenetlenin.”