YPJ: Önder Apo'nun felsefesini kalıcılaştıracağız

YPJ, uluslararası komployu kınayarak, "Önder Apo'nun felsefesini kalıcılaştıracağız" dedi.

YPJ Genel Komutanlığı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük uluslararası komplonun yıl dönümüne vesilesiyle bugün yazılı açıklama yaptı.

'ÖNDER APO PLANLARINI DEŞİFRE ETTİ!'

Açıklamada, komployla özgür yaşam felsefesinin hedef alındığına dikkat çekilerek, "Önder Apo’ya dönük gerçekleştirilen 15 Şubat komplosu, temelde halkların geleceğine, kimliğine ve varlığına dönüktür. Bu komplo yalnızca Kürt halkına karşı değil, tüm kadınlara, Ortadoğu halklarına ve insanlığa karşı gerçekleştirilmiştir" denildi.
"Önder Apo, siyasi, politik ve ideolojik mücadele ile egemen güçlerin planlarını deşifre etti" vurgusunda bulunulan açıklamada, şöyle devam edildi:
"Önder Apo, demokratik ulus paradigmasını geliştirdi ve toplumun bütün sorunlarına çözüm oldu. Kadın öncülüğündeki Kuzey ve Doğu Suriye devrimi ile demokratik sistem bugün yaşıyor. Kürt, Arap, Asuri ve Süryani halkların birliği bu hakikatin göstergesidir. Halkımızın demokratik sistemi artık toplumsal sorunların çözümü için tek umut olarak görülüyor. Bu nedenle bütün dünyanın dikkatini kendi üzerine çekiyor. Bütün halkın etrafında kenetlendiği bu gerçek Önder Apo’nun emekleri ve çalışmaları sonucu elde edildi.

'KOMPLOCU GÜÇLER İŞGAL KARARI ALDI'

9 Ekim 2019’da alınan Rojava ve Kuzey ve Doğu Suriye’nin işgal edilmesi kararı tesadüfen alınmış bir karar değildir. Bu karar komplocu güçlerin oturduğu masada alındı ve Türk devletinin eliyle uygulamaya konuldu.
Demokratik toplum sisteminin savunma gücü olarak, mücadelemizin Önder Apo fikir ve felsefesinin her alanda kalıcılaştığı güne kadar süreceğini belirtiyoruz."