YPJ: Amara yoldaşımıza dönük saldırı DAİŞ uygulamasıdır

Türk devleti ve çetelerinin kadın direnişinden büyük kin aldığına dikkat çeken YPJ Genel Komutanlığı, Türk devleti çetelerinin savaşçıları Amara’nın bedenine dönük ahlaksızca saldırıyı bir DAİŞ uygulaması olarak nitelendirdi.

YPJ Genel Komutanlığı, Kobanê’nin Çelbê köyünde savaşçılarının mevzilerine saldıran Türk devleti çetelerinin savaşçıları Amara’nın bedenine dönük ahlaksızca saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

YPJ Genel Komutanlığı açıklamasında şunları belirtti: “Barîn, Hevrîn ve Amara yoldaşların şahsında tüm direnişçi ve mücadeleci kadınları saygıyla anıyor ve onlara verdiğimiz sözü yineliyoruz.

Kobanê’nin Çelbê köyünde, meşru müdafaa kapsamında mevzilerinde bulunan savaşçılarımız, 21 Ekim akşamı ateşkes anlaşmasına rağmen işgalci Türk devleti ve çetelerinin ağır silahlarla saldırısına maruz kalmıştır. Savaşçılarımız, savunma hakları kapsamında Türk devleti ve çetelerinin saldırılarına karşılık vermiştir. Amara yoldaşımız ve bölgedeki bir grup savaşçımız son ana kadar direnişlerini sürdürmüşlerdir. Türk devleti çetelerinin Amara yoldaşımızın bedenine dönük saldırısı, bir DAİŞ çeteleri uygulamasıdır. Savaşçılarımız, Serêkaniyê ve Girê Spî başta olmak üzere Onur Direnişi’nin tüm cephelerinde fedaice bir direniş sergilemişlerdir. Çetelerin bu kini, savaşçılarımızın tarihi direnişinin bir sonucudur.

Türk devleti yani çete devleti, kadın şahsında temsil bulan geleneksel kültürü yok etmek amacıyla, çete gruplarının eliyle direnişçi kadınlara dönük barbarca uygulamaları devreye sokmaktadır. Türk devleti çetelerinin Amara yoldaşımızın bedenine dönük barbarca saldırısı, Türkiye’nin faşizminin bir göstergesidir. Dün Efrîn’de Barîn’i hedef aldılar, bugün de Hevrîn ve Amara’yı. Bu ahlaksız ve kirli uygulamalar, aynı zamanda Trump ve Putin’in Suriye politikalarının bir sonucudur.

Bu temelde, tüm dünya kadınları başta olmak üzere kadın ve insan hakları kurumlarına Türk devletinin uygulamalarına karşı net tavır sergileme çağrısı yapıyoruz. Dünya kadınları, kendi mücadeleleri olarak gördüğü YPJ’nin DAİŞ çetelerine karşı mücadelesine verdiği büyük desteği bugün de gösterebilmelidir. Uluslararası kamuoyu ve insan hakları kurumlarına, Türk devletinin kadın katliamlarına karşı acilen harekete geçme çağrısında bulundu.

Bu barbarca saldırılar, irade ve meşru haklarımızdaki kararlılığımızı asla yıkamayacaktır. Barîn, Hevrîn ve Amara yoldaşlarımıza layık olabilmek için bizden istenen her türlü bedeli vermeye hazırız. Tüm kadınları ile kadın şahsında tüm toplumsal değer ve Kuzey ve Doğu Suriye devrimini koruma sözünü yineliyoruz.”