YPJ Arîn Mîrkan'ı andı, kadınlara çağrı yaptı

YPJ, ikinci yıl dönümünde Arîn Mîrkan'ı andı. Açıklama yapan YPJ, Mîrkan'ın fedai eylemi sayesinde dış güçlerin ve çetelerin saldırılarının kırıldığına dikkati çekerken, tüm kadınları Kadın Savunma Birliklerine katılmaya çağırdı.

Kadın Savunma Birlikleri (YPJ)  Genel Komutanlığı, Arîn Mîrkan'ın şehadetinin ikinci yıl dönümü vesilesiylr yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Tarihi ve evrensel direnişte Arîn Mîrkan’ın gerçekleştirdiği fedai eylemin ve şehadetinin üzerinden iki yıl geçti. Bu eylem sonucunda bütün dış işgalci güçler ve DAİŞ  çetelerinin saldırıları kırıldı.
Arîn Mîrkan arkadaş ve Ozgûr Efrîn, Gulan Batman, Destîna Başûr û Jiyan Rojhilat gibi diğer kadın savaşçılar son ana kadar direndiler ve ölümsüzler kervanına katıldılar. Şehadetinin ikinci yıl dönümü münasebetiyle Arîn Mîrkan ve diğer kahramanların şahsında tüm devrim şehitlerini anıyoruz.

Geride bıraktığımız Rojava Devrimi'nin 6. yılında birçok direniş ve kahramanlık örnekleri ortaya çıktı. Bu direnişlerin sonucu olarak biz Kadın Savunma Birlikleri olarak direnişin öncüsü olduk. Kadın gücü  Rojava topraklarının özgürleştirilmesi kapsamında özellikle  Kobanê’nin özgürlüğünden Minbic’in kurtarılmasına kadar sadece DAİŞ çetelerine karşı değil faşist Baas rejimi ve Türk devletine karşı da mücadele etti. YPJ savaşçı ve komutanları ile beraber en ön cephede öncü bir rol oynadı. Böylesi tarihi hamlelerde birçok kadın ve çocuk DAİŞ’in elinden kurtarıldı. Biz YPJ olarak evrensel değerlere sahip çıktık ve bunu bir görev olarak görüyoruz. Bu yüzden Rojava Devrimi kadın devrimi olarak adlandırılıyor."

KADIN SAVUNMA BİRLİKLERİNE KATILIM ÇAĞRISI

Açıklamanın devamında, "Biz kadın olarak bağımsız bir kimliğe sahip olduk. Savunma sistemi kuruldu. Şehba ve Bab’da Arap kadınlardan oluşan bir savunma sisteminin ilanı yapıldı" denilerek, şöyle devam edildi: 
"Bu kazanımlar önce kadının daha sonra tüm dünyaya ait oldu. Kürt kadını Önder Apo’nun felsefe ve ideolojisi ile görevini aktif bir şekilde yerine getiriyor ancak halen hem Kürt kadını hem Kürt halkı ve Kurdistan bir tehlike altındadır. Son zamanlarda bazı kirli çabalar sözkonusu. Kadın devrimini Rojava’da boğmak için demokrasi karşıtı bazı güçlerin yok etmek maksadıyla YPJ karşıtı bir karalama propagandasına şahitlik ediyoruz. Fakat YPJ binlerce şehîdin kanıyla bütün saldırıları boşa çıkardı. Hiçbir güç YPJ direniş  gerçeğini ret ve yok edemez. Yine de tüm dünya kadınları bu tür karalama kampanyalarına karşı çıkmalı ve kadın devrimini sahiplenerek Kadın Savunma Birliklerine katılmalıdır."

Bu devrimin gerçekliği, direniş ve eylemiyle evrensel devrimin önünü açan ve Kadın Savunmasına katılımları sağlayan Arîn  Mîrkan gibi şehitlerin gerçekliğine bağlıdır. Eylemiyle yeni bir özgür kadın tarihi yazdı. Kobanê direnişinin zor şartlarında Miştenur’da idi ve bütün güçlerimiz için moral ve kaynağı idi.

'CEVAP VERECEK GÜÇTEYİZ'

YPJ Komutanlığı, açıklamanın sonunda, "Arîn Mîrkan ve onun şahsında tüm özgürlük fedailerini anıyoruz" vurgusunda bulunarak, şu ifadeleri de kullandı: "Bölgede yaşayan bütün kadınlara fikir , cins bilimi , askeri savunma ve diğer bütün alanlarda eğitim vermeye ve güçlendirmeye hazırız. Bir kez daha bu kutlu günde bütün şehitlerimizi ve özellikle de Fêsel Ebu Leyla Atılımı kapsamında Arîn’in ruhuyla direnen bütün şehitlerimizi anıyoruz. İçeride ve dışarıdan, nereden gelirse gelsin olası bütün saldırılara karşı güçlü ve gerekli cevabı verecek güçte olduğumuzu herkes bilsin.”