YPJ: Avesta’nın yoldaşları Efrin’i işgalci orduya mezar yapacak

YPJ komutanlığı Efrin’de işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı fedai eylem gerçekleştiren Avesta Xabur için yaptığı açıklamada, “Savaşçılarımız Avesta, Arin ve Revan’ların yolunda yürüyerek Efrin’i işgalci orduya mezar yapacaktır” dedi.

YPJ açıklamasında, Avesta Xabur’un büyük kararlılıkla soykırımcı, işgalci Türk devletine karşı mücadele ettiğine dikkat çekerek, yolunun takipçisi olacaklarının sözünü verdi.

YPJ açıklamasının tamamı şöyle:

“İşgalci Türk devletinin Efrin bölgesinde ve halkına saldırıları 9’uncu gününde tüm şiddetiyle devam ediyor. İşgalci devlet bu saldırılarıyla halkımızın federasyon projesini ve Kuzey Suriye halklarının kardeşliğini darbelemeyi, bir kez daha Moğolların barbarlığını canlandırmayı amaçlıyor.

El Kaide/Cebhet El Nusra, DAIŞ, özgür ordu terörist gruplarının onbinlerce çetesini Türk ölüm araçları, tanklarıyla ve uçaklarıyla halkımızın üstüne sürdü. Saldırılarda kadın ve çocukların da bulunduğu onlarca sivil yaşamını yitirdi. Devrim kazanımlarının korunması için halkımız birliklerimizle birlikte tarihi bir direniş yürütüyor.

Direnişin 8’inci gününde (27 Ocak) işgalci çeteler tank ve uçaklarıyla Cindires ilçesinin Hemam köyüne saldırdı. Çetelerin köye saldırısı savaşçılarımızın direnişiyle karşılaştı. YPJ savaşçısı Avesta Xabur; Jinda, Newal ve Silav yoldaşlarından aldığı güç ve ısrarıyla, Arin Mirkan ve Revan Kobane’nin fedai iziyle bombalarıyla Hemam köyüne girmeye çalışan tankın üstüne giderek fedai eylem gerçekleştirdi.

Kurmanc Dağı’nın bağrında, Bılbıle’nin Baliye köyünde yurtsever bir ailede ülke sevgisiyle büyüyen Avesta Xabur (Zalux Hemo) gerçekleştirdiği eylemle halkına verdiği savunma sözünü yerine getirerek ölümsüzler kervanına katıldı.

Avesta Kürt kadının özgürlük sembolüdür. İdeolojik fikirle kendini donatmış, halkının özgürlüğü için fedai bir ruhla mücadele yürütmüş, derin askeri stratejik ve taktiğe sahipti. Avesta arkadaşımız bütün dünyada terörün ve teröristlerin halklar üzerindeki tehlikesini gördüğünden anti terör güçleri içinde yer aldı. Anti terör güçleri içinde teröristlere karşı onlarca eylemde yer aldı. Avesta yoldaşımızın eylemi faşist Türk devleti ve işbirlikçilerinin terör saldırılarına karşı olduğu kadar buna sessiz kalan dünyaya da bir cevaptı.

Biz YPJ komutanlığı olarak şehidimize ve halkımıza sonuna kadar mücadelemizi yürüteceğimizi ve demokratik meşru haklarımızı savunacağımızı belirtiyoruz. Savaşçılarımız fedai Avesta, Arin ve Revanların yolunda yürüyerek Efrin’i faşist Türk devleti için mezarlığa çevireceklerdir.”