YPJ'den 'Newroz' mesajı: Ateşi gürleştirelim!

Newroz'u kutlayan YPJ, "Kadın öncülüğünde, halkların birlik gücüyle Erdoğan işgalciliğini yeneceğiz" dedi.

Yekîneyên Parastina JIN (YPJ) bugün yazılı açıklama yaparak Newroz'u kutladı.

YPJ'nin açıklaması şöyle:

“Newroz; direnişçi ve galip halkların yeniden doğum bayramıdır. Halkların özgür yaşam mücadelesi bugüne dek emek ve büyük bedeller verilerek tarihi kazanımlar yaratmıştır. Çağın Direnişi’nin sıcak, büyük ve yaratıcı gücüyle varlık ve yokluk savaşında başta halkların önderi Rêber Apo’nun, tüm devrim şehitlerinin ve özellikle direnişçi Efrîn halkının olmak üzere tüm Çağın Direnişi şehitlerinin, tüm Ortadoğu halklarının bu yılki Newroz bayramını kutluyoruz. Başta büyük kahramanlar Mazlum Doğan, Zekiye Alkan, Rahşan Demirel, Berivan, Sema ve Türk devleti işgalciliğine karşı sonuna kadar savaşarak savaşçı halklara ve insanlık tarihine yeni doğumu hediye eden Çağın Direnişi şehitlerini minnetle anıyor; intikam, mücadele ve zafer sözümüzü tekrarlıyoruz.

'ZAFERE KADAR SÜRECEK'

Ateş; yaşamdır, aydınlıktır, varlıktır ve büyüdükçe özgür gelecekler yaratmaktadır. Özellikle Kürt halkı ve ulus-devlet sistemine karşı olan halklar tarihin her çağında fiziki ve etnik soykırımla yüz yüze kalmıştır. Halepçe’den Qamişlo’ya, Geliyê Zİlan’dan Lice’ye, Mahabad’dan Dersim’e, Kobanê'den son olarak Efrin’e en kutsal topraklarda fiziki ve kültürel soykırımlar gerçekleştirilmiştir. Egemen kapitalist sisteme karşı Demirci Kawa’dan bugünün fedaileri; Arin, Avesta, Revan, İlan, Barin, Amargi ve Polatlar'a varana dek özgür varlığı yaratma ruhu sürmüş ve zafere kadar da sürecektir.

Gerici güçler Türkiye, İran, Rusya ittifakıyla demokrasi karşıtı güçler özgürlük isteyen halklara ve özgür Efrîn’e karşı büyük bir komplo geliştirmişlerdir. NATO’nun ikinci büyük ordusu ve ileri teknolojisine karşı YPJ, YPG, QSD savaşçıları Çağın Direnişi’yle insanlık tarihine mührünü vurmuş; Avesta, Amargi, Barin, İlan ve yüzlerce yoldaşımız cesurca fedaice eylemlerle Kuzey Suriye devrim değerlerini koruma mücadelesinde kalkan olmuşlardır. Tüm sert saldırılara rağmen Efrin’de Çağın Direnişi’nde birlik içindeki direnişçi halklar yurtlarını terk etmemiş, yurtseverlikleri ve öz güçleriyle toplumsallaşmanın en anlamlı örneği olmuşlardır. Tarihi savaşta en ön cephelerde direnişçi halkın savaşçıları inanç ve iradeyle savaşmıştır. Efrîn’in her yerini Erdoğan ve çete örgütlerinin işgalciliğine cehennem edecekler.

'HER YERDE ÇAĞIN DİRENİŞİ RUHU YAŞAYACAK'

Newroz ateşinin yanacağı Kürdistan’ın her kentinde, ilçesinde, sokağında Efrin’in Çağın Direnişi ruhu yaşayacaktır. Doğumun ateşinin yakılacağı her yer; dönemin isyan, direniş ve intikam sebebi olacaktır. Artık halkları sahiplenme ve zaferi zamanıdır. Özgür yaşamın sağlanması, toplumsal değerlerin korunması ve Çağın Direnişi’ni yükseltme Newroz ateşinin gürleştirilmesiyle gerçekleşecektir. 'Her yer Efrîn, her yer direniş' şiarıyla halkımız Kürdistan’ın tüm kent ve sokaklarında ve yurtdışında direnişi en yükseğe taşıyacaklar.

'ERDOĞAN'I YENECEĞİZ'

Kadın Savunma Birlikleri YPJ olarak mücadeleyi yükseltme, değerleri koruma ve tarihe cevap olma sözümüzü; insanlığın öncüsü Reber Apo’ya, direnişçi halklara, Efrîn halkına, Ortadoğu halklarına tüm dünya kadınlarına, Kuzey Suriye devrimine katılarak halkların devrimi uğruna şehit olan enternasyonalist şehitlere, tüm devrim şehitlerine direniş ve intikam sözümüzü tekrarlıyoruz. Kadın öncülüğünde, halkların birlik gücüyle Erdoğan işgalciliğini yeneceğiz.”