YPJ, Dünya Kobanê Günü'nü kutladı

Kobanê Günü'nü kutlayan YPJ, "İnsanlık düşmanı DAİŞ'in yenilmesini halkların birlikteliği sağladı" dedi.

YPJ Basın Merkezi, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "1 Kasım, tüm dünya halklarının birleşerek direnişin kalesi Kobanê’ye destek verdikleri bir gün oldu. Birçok halktan ve insandan milyonlarca insan Halk Savunma Birlikleri  (YPG)  ve Kadın Savunma Birlikleri (YPJ)  bayraklarını alarak DAİŞ'e karşı alanlara çıktı" denildi.

Özgürlükçü halkların, uluslararası toplumun DAİŞ barbarlığına müdahale etmesi için seslerini yükselttiğine de dikkat çekilen açıklamada, şöyle devam edildi:
"Bu eylemlilikleri organize eden kesimler 2014'te 1 Kasım'ın Dünya Kobanê Günü olarak belirlenip milyonların alanlara çıkmasını sağladı. Ardından Afganistan’dan Ekvador’a kadar 30 devletten toplam 29 kentte milyonlarca insan 'DAİŞ'e karşı Kobanê’ye ve insanlığa sahip çıkmak için dünyada olağanüstü bir gün' sloganı ile alanlara çıktı."

'HALKLARIN BİRLİĞİ SAYESİNDE...'

YPJ, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Burada Rojava Devrimi ve kadın direnişinin önemini, halkların birliğinde dile getirmek gerekir. Binlerce YPG ve YPJ şehidinin şahsında bir kez daha demokrasi,  barış ve halkların kardeşliği mücadelesinin kazanacağı kanıtlandı.
YPG ve YPJ’nin iradesi ile dünya  halklarının desteği  sayesinde Kobanê direnişi zaferle sonuçlandı.
Demokrasi ve özgürlük için direnen Kobanê’ye destek için alanlara çıkan halklar bu direnişte önemli bir rol oynadı. İnsanlık düşmanı DAİŞ'in yenilmesini halkların birlikteliği  sağladı. Halkların direnişi DAİŞ'in ve destekçilerinin bütün planlarını boşa çıkardı. Nihayetinde Kobanê özgürleşti ve dünyada bir direniş örneği oldu.”