YPJ: Efrîn’de Arinlerin ruhuyla mücadeleye devam

Kobanê’nin DAİŞ çetelerinden özgürleştirilmesinin 4’üncü yıldönümüne ilişkin bir mesaj yayınlayan YPJ Genel Komutanlığı, “YPJ güçleri olarak, Kobanê’de nasıl öncülük ettiysek, Efrîn’de de Arinlerin ruhuyla özgürlük mücadelesini devam ettireceğiz” dedi.

Resmi internet sitesinde yazılı bir açıklama yapan YPJ Genel Komutanlığı şunları belirtti: “Kobanê direnişinin dördüncü yıldönümünü halkımıza, insanlığa ve kadınlara kutluyoruz. Tüm şehitlerimizi anıyor, intikam ve zafer sözümüzü tekrarlıyoruz. Arin, Revan, Gelhat, Zehra ve yüzlerce onurlu Kobanê şehidimizi, tüm Kürdistan şehitlerini ve Efrîn direnişi şehitlerini anıyoruz.

Kürt halkı 21.yüzyılda Kobanê direnişi ruhuyla tarihe damgasını vurdu. En şiddetli saldırılara karşı savunma hatlarında halkların kardeşliğinin gücüyle 26 Ocak 2015’te zaferi kazandı. 27 Ocak’ta da Kobanê’nin özgürleştirildiğini ilan etti. Direniş ruhu her zaman canlı ve coşkusunu kaybetmiyor. Kobanê direnişiyle harlanan, etrafında binlerce kişiyi toplayan özgürlük ateşi zafere ulaşarak tüm dünyayla özgür yaşam ışığını paylaştı. Kuşkusuz Kobanê direnişi, YPJ gücüyle, tüm insanlığa ve dünyaya korku salan DAIŞ’i yendi. YPJ, Kobanê direnişindeki örgütlü gücüyle kadının öz gücünü bir kez daha tüm dünyaya gösterdi. YPJ bugün tüm dünya kadınları için özgür yaşam modeli oldu.

Egemen sistemler Kürt halkının topraklarını işgal etmek amacıyla DAIŞ’in çıkışına yol açtı ve her açıdan destekledi. Kobanê’de katliam gerçekleştiren zihniyet, bugün de Efrîn’de gerçekleştiriyor. AKP-MHP’nin DAIŞ çetelerinden hiçbir farkı yoktur. Faşist Türk devletinin ve katliamcı DAIŞ çetelerinin zihniyeti Kobanê’de direniş ruhuyla karşılaşarak yenildi. Kürt halkı varlığında ısrar ederek Kobanê’de değerlerini büyüttü. Kürt halkı ve YPG, YPJ savaşçıları büyük iradeyle işgalcilerin el uzatmasına karşı onurunu korudu. Tüm dünyaya halkların birliğinin asla yenilemeyeceği gösterildi.

Son olarak Reqa kentinin özgürleştirilmesi ve Dêra Zor’da hamledenin ilerleyişiyle halkların mücadele ve direnişinin sonucu Kuzey Suriye halkının kazanımları tarihi sayfasında yerini aldı. Kuzey Suriye halkının bu kazanımlarına karşı tahammülü olmayan Türk devleti, Efrîn’e saldırıları geliştirdi. İşgal saldırılarına karşı Kobanê direniş ruhuyla Efrîn’de direniş gelişiyor. Kobanê’de nasıl ki işgal girişimleri yenildiyse, Efrîn’de de yenilecek. Kobanê’deki direniş bugün bir kez daha Efrîn’de gerçekleşiyor. YPJ güçleri olarak, Kobanê’de nasıl öncülük ettiysek Efrîn’de de Arinlerin ruhuyla özgürlük mücadelesini devam ettireceğiz. Türk devletinin vahşi planlarının hepsinin hesabını, 7’nci gününü geride bırakan Efrîn direnişinde AKP’den soracağız. Halkımızın ve tüm insanlığın intikamını onlardan alacağız. Efrîn direnişiyle Kobanê’deki destansı direnişte şehit olan şehitlerimizin hayallerini gerçekleştireceğiz.

Bir kez daha Kobanê’nin özgürleştirilmesini tüm halkımıza, insanlığa ve kadınlara kutluyoruz, intikam ve zafer sözümüzü yineliyoruz. Arin, Revan, Gelhat, Zehra ve Efrîn direnişi şehitlerinin şahsında tüm şehit yoldaşlarımızı anıyoruz.”