YPJ: Efrîn topraklarını Türk devlet ve çetelerine mezar edeceğiz

YPJ Efrin Komutanlığı, Türk işgal saldırılarına karşı büyük bir iradeyle savaştıklarını ve Kobane ruhuyla Efrin’i koruyacaklarını belirtti.

6’ıncı gününe giren ve ‘Çağın Büyük Direnişi’ olarak tanımlanan Efrin direnişine ilişkin yazılı açıklama yapan Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Efrin Komutanlığı, Türk devletini yenilgiye uğrattıklarını ifade etti.

YPJ açıklamasında, ‘’Bugün 6.gününe giren İşgalci Türk devleti ve çetelerinin, Efrîn sınırlarına saldırıları aralıksız devam ediyor. Bu vahşi saldırılar karşısında, Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) ve bütün Efrîn halkı olarak tarihi bir direniş sergileyerek, büyük bir iradeyle cevap oluyoruz. Efrîn topraklarını, Türk devleti ve çetelerine mezar edeceğiz ve gelişlerine pişman edeceğiz’’ denildi.

İŞGALCİLER YENİLGİYE UĞRADI

Açıklamada, son 5 günde başta Efrîn kenti ve ilçeleri Şera, Bilbilê,Mabeta, Cindirêsê, Şiyê, Reco, Şêrawa ve çevre köylerinde şiddetli çatışmaların yaşandığını, igalci Türk devletinin, uçak tank ve toplarıyla teröristçe saldırdığını ve Efrin kentine girmek istediği, fakat, savaşçıların sert cevabıyla karşı karşıya gelerek yenilgiye uğradığı belirtti.

5 YPJ SAVAŞÇISI ŞEHİT DÜŞTÜ

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

‘’Her alanda yaşanan şiddetli çatışmalar, halen devam etmektedir. Bu çatışmalarda, Türk çetelerinin büyük kaybı olmuştur. Fakat, kendi kayıplarını saklıyorlar. Basınında, bizim yüzlerce kaybımız olduğu yalanını yayınlamışlardır. Yaşanan son 5 günlük savaş bilançosunda, 7 savaşçımız şehit düşmüştür. Bunlardan 2 yoldaşımız hava saldırısında, 5 yoldaşımız ise savaşarak kahramanca şahadete ulaşmıştır.

Güçlerimiz, yüksek bir moralle annelerimizin, HPC, Asayiş Güçleri ve halkımızın yanında Efrîn direnişinde omuz omuza Efrîn topraklarını koruyor direnmeye devam ediyor. YPJ olarak, sonuna kadar topraklarımızı ve halkımızı koruyacağımıza söz veriyoruz. Bu sözümüz intikam tavrımız ise direnişi yükseltmek olacaktır.”

YPJ BASIN MERKEZİ'NİN BUGÜN EFRİN'DEN YAYIMLADIĞI GÖRÜNTÜLER