YPJ: QSD'nin ilk şehidi Peyman'ı anıyoruz

YPJ, QSD saflarında yaşamını yitiren ilk kadın savaşçısı YPJ’li Penaber’i andı.

YPJ Genel Komutanlığı, Demokratik Suriye Güçleri (QSD) saflarında yaşamını yitiren ilk kadın savaşçısı YPJ’li Penaber’i, şehadetinin birinci yıl dönümünde andı. 
Yazılı açıklama yapan YPJ, YPG/YPJ güçlerinin Rojava’daki zorlu mücadelesinin tüm yakıcılığıyla devam ettiğini vurgularken, direnişte kadın mücadelesinin her zaman önde olduğu belirtildi.

'EMEKLERİ SAYESİNDE KAZANDIK'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Özgür bir nefes almak için binlerce genç kadın ve erkek devrim saflarına fedai bir ruhla atıldı. Binlerce yıldır her türlü zulüm ve iktidar hoyratlığı altında ezilmiş halkların özgür bir nefes alması ve kendi yurtlarında özgür yaşayabilmesi için birçok özgürlük hamlesi başlatıldı. Bu hamlelerden biri de Hol’ü Özgürleştirme Hamlesi'ydi. Bizler de Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) olarak QSD safları içerisinde yerimizi aldık. Bu hamlede YPJ savaşçısı Şehit Peyman QSD saflarında şehit düşen ilk arkadaşımız oldu. Rojava Devrimi’nin başladığı ilk günlerde YPJ saflarına katılan şehit Peyman’ı saygıyla anıyoruz.

Şehit Peyman, QSD’nin Habur Gazabı ismiyle başlattığı hamlede büyük bir kahramanlıkla savaştı ve QSD’nin ilk kadın şehidi oldu. Şehit Peyman ve onun gibi yüzlerce kahramanın verdiği emekler sonucu bugün tarihi kazanımlar elde edilmiştir. Onlar kanlarıyla bu topraklar üzerinde yaşayan Kürt, Arap, Ermeni, Süryani ve diğer halkların birliğini savundular. Şehit Penaber şahsında tüm Kürdistan devrim şehitleri önünde eğiliyor, mücadeleyi ve direnişi büyütme sözümüzü yineliyoruz."