‘YJA-Star’ın 10 Mart’taki eyleminde 11 asker öldürüldü’

HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan açıklamada, 10 Mart günü Şırnak’ta YJA-Star gerillaları tarafından düzenlenen eylemde 11 askerin öldürüldüğü açıklandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 10 Mart günü Şırnak’ta YJA-Star tarafından düzenlenen eylemin sonuçlarının yeni netleştirebildiği ve buna göre; 11 askerin öldürüldüğü açıkladı.

Açıklamada yer alan bilgiler şöyle:

‘’10 Mart günü saat 07.30’da Şırnak ile İkizce alanı arasındaki yol hattı üzerinde yol kontrolü yapan kobra tipi 2 araç, kirpi tipi 1 araç ve jammer bir araca yönelik YJA Star güçlerimizce eylem düzenlenmiştir. Konvoydaki tüm araçların yoğun ateş altına alındığı bu eylemde kirpi tipi bir araç etkili bir şekilde vurularak imha edilmiştir. Bu eylemde tespit edilebilen 11 düşman askeri öldürülmüş, 2 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından skorsky tipi helikopterler ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştıran işgalci TC ordusu zırhlı araçlar ile eylem alanını rastgele bir şekilde taramıştır. Akşam saatlerine doğru bölgede bulunan düşman karakolları tank, obüs ve havan topları ile Cudi alanını bombalamıştır.’’