Yüksekdağ: Emek ve onur mücadelesi verenlere selam olsun

Tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, “İşçinin, emekçinin, ezilen halkların birlik ve mücadele bayramına, 1 Mayıs’a selam olsun” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 6 aydır tutuklu bulunduğu Kocaeli Kandıra T Tipi Cezaevi’nde 1 Mayıs İşçi Bayramı’na ilişkin mesaj yayınladı.

Figen Yüksekdağ’ın mesajı şöyle: “Baskıya, zulme, sömürüye ‘hayır’ diyenlerin onur, özgürlük ve dayanışma bayramı 1 Mayıs kutlu olsun. Kadın ve erkek emekçilerin direnişi ve dayanışmasıyla dalgalanan şanlı bayrağı hiç yere düşürmeyeceklere selam olsun. 1 Mayıs’ta demir-duvar dinlemeden yine yanı başınızda olacağız. ‘Hayır’ biz kazandık’ diyenlerin güveni ve sevinciyle, ‘Ancak bu böyle gitme'” diyen marşın ezgisiyle 1 Mayıs meydanlarını soluyacağız.

Hepinizi, tüm haklarımızı yeniden ve daha güçlü ‘Hayır’ demek ve hayırlı bir bayram etmek için 1 Mayıs alanlarına çağırıyorum. ‘Yurdumun mutlu günleri mutlak gelen gündedir’ Gelen günlere selam olsun. Mutlaka yürüyenlere, emeği ve onuru yüceltenlere selam olsun. İşçinin, emekçinin, ezilen halkların birlik ve mücadele bayramına, 1 Mayıs’a selam olsun.”