Zîlan, Şengal’de anıldı

Zeynep Kınacı (Zîlan) eyleminin 21’inci yıl  dönümünde Şengal’de YJA ve HPG gerillaları tarafından düzenlenen askeri bir tören ile anıldı.

30 Haziran 1996 yıllında Dersim’de gerçekleştirdiği fedai eylem ile birlikte Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin öncü isimlerinden olan Zeynep Kınacı (Zîlan) Şengal’de gerçekleştirilen askeri bir törenle anıldı. HPG ve YJA Star gerillalarının Şengal dağlarında gerçekleştirdiği törene Şengal YJA Star komutanlarından Zinarîn Eser, HPG komutanlarından Çîya İntikam ve Birîndar Van katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan anma töreninde konuşan Şengal YJA Star komutanlarından Zînarîn Eser “Nasıl ki, Zîlan Önderliğimiz etrafında ateşten bir çember oldu, bizler de şu an Önderliğimize uygulanan tecritte karşı, Zîlan’ın yolunda ilerleyerek cevap olacağız” ifadelerini kullandı.

Kınacı’nın kendileri için bir çizgi olduğunu söyleyen Eser şunları belirtti: “Bugün yeni yaşamın tohumu olan Zîlan yoldaşın şahadetinin 21’inci yıl dönümüdür. Heval Zîlan yeni yaşam için tüm bedenini parçaladı. Onurlu bir insanlığın yaşanması ve bir halkın özgürlüğünün elde edilmesi ve açığa çıkartılmasında Zîlan heval sembolleşti.”

Apocu militanların Kınacı’nın ardılları olduğunu belirten Eser, Kınacı’nın özgürlükte ısrarcı, asi bir Kürt kadını ve halkların özgürlüğünde ısrar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın geleceğinde ısrarın kimliği olduğunu söyledi.

Kınacı’nın kendileri için bir yaşam manifestosu ve özgürlük umudu olduğunu dile getiren Eser, şöyle konuştu: “Bizlerde Apocu militanlar olarak heval Zîlan’ın hakikatinde ve yollunda ilerleyerek Zîlan’ın öğrencileri olacağız. Heval Zîlan, Önderliğimize sahip çıkmanın adı, direnişi ve Önderliğimiz etrafında ateşten bir halka olmuştur. Bizlerde Zîlan’ın yoldaşları ve ardılları olarak tecride cevap olacağız.

Bizler için Önderliksiz bir yaşam haramdır. Yine bugün bizlerde Önderliğe bağlılığımızı ve heval Zîlan’ın yolunda yürüyeceğimiz sözünü yineliyoruz.”

Tören, “Bijî Serok Apo”, “Bê serok jiyan na be”, “Bi can bi xwîn em biterene ey serok” sloganları ile sona erdi.

Törenin ardında Zeynep Kınacı’nın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yazdığı mektup HPG ve YJA Star gerillalar tarafından okundu.