‘Zilan yoldaşla direnişi ‘Xwebûnlaşarak’ büyüteceğiz’

Zeynep Kınacı’nın eyleminin 21’inci yıldönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yapan Jinên Ciwanên Azad Koordinasyonu, genç kadınların ‘Xwebûnlaşarak’ Zeynep Kınacı’nın mirasını sahiplenmeye çağırdı.

Tüm genç kadınların ‘Xwebûnlaşarak’ Zeynep Kınacı’nın mirasını sahiplenmeye çağıran Jinên Ciwanên Azad Koordinasyonu, 1 Temmuz tarihinde Almanya’da gerçekleştirilecek olan 13. Zilan Kadın Festivali’ne de güçlü katılım çağrısında bulundu.

‘ŞEHİT ZÎLAN’IN ÇİZGİSİNDE YÜRÜYECEĞİZ’

Kınacı’nın gerçekleştirdiği eylemiyle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik yapılmak istenen komployu engellediği, kadının fedai bir savaş tarzını ortaya çıkardığı dile getirilen açıklamada şunlara yer verildi: “Eylemiyle tanrıçalık kavramına yeni anlamlar katan Şehit Zîlan, 30 Haziran’da Dersim’de düşmanın merkezinde fedai eylem gerçekleştirerek, Parti Önderliğini tasfiye etme çabalarını boşa çıkardı.

Bulunduğumuz Üçüncü Dünya Savaşı’nda, egemen devlet zihniyeti hep kadınları hedef almaktadır. Bunun en somut örneği özyönetim direnişlerinde kadınlara öncülük yapan Fatma Uyar, Sêvê Demir, Pakize Nayır ve Asya Yüksel arkadaşların bilinçli ve hedef gözeterek faşist TC çeteleri tarafından katledilmesidir.

TC’nin faşist çeteleriyle aynı zihniyeti taşıyan DAİŞ çeteleri de kadınlara yönelik aynı yöntemleri uygulayarak vahşi ve kirli bir savaş yürütmektedir. Bugün binlerce Êzidî kadınlarını kaçıran ve satan bu vahşi ve kirli savaş sürdürücülerine karşı Şehit Zîlan çizgisinde ordulaşan Kürt Kadın Hareketi, görkemli bir direniş sergileyerek DAİŞ’i yenilgiye uğratmıştır.

Tüm genç kadınların, DAİŞ gibi vahşi ve faşist bir çete yapılanmasına karşı Şehit Zîlan çizgisinde mücadele veren, direniş yükselten hareketimize sahip çıkmaya, Şehit Zîlan çizgisinde yürümeye ve direnişe katılmaya çağırıyoruz.”

Kınacı’nın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’la olan yoldaşlığına dikkat çekilen açıklamada, “Önder Apo’nun gerçek yoldaşı olduğunu ispatlayan Şehit Zîlan, yoldaşlık ölçülerini belirlemiştir. Şehit Zîlan’ın yoldaşlık ölçülerini esas alarak tüm genç kadınları Önder Apo ile gerçek yoldaş olmaya ve Önderliğin özgürlüğü için büyük çaba göstermeye çağırıyoruz.”

‘13’ÜNCÜ ZİLAN KADIN FESTİVALİ’NDE, ZİLAN’IN MİRASINA SAHİP ÇIKALIM’

Ayrıca Jinên Ciwan ên Azad Koordinasyonu, 1 Temmuz’da Almanya’nın Dortmund kentinde yapılacak olan 13. Zilan Kadın Festivali’ne büyük bir coşkuyla katılmaya ve Xwebûnlaşarak, direnişi büyütme çağrısı yaptı. Koordinasyon, her koşulda Şehit Zîlan’ın mirasına sahip çıkacaklarını belirtti.