14 Temmuz Ruhu’yla eylemler: 31 işgalci cezalandırıldı

Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın 14 Temmuz Ruhu’yla eylemler gerçekleştirdiğini belirten HPG, 31 işgalci Türk askerinin cezalandırıldığını, 1 dron, 1 zırhlı araç ve 1 mevzinin de imha edildiğini açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Güçlerimiz hareketli tim ve tünel savaş tarzıyla işgalci Türk ordusuna ağır darbeler vurmaya devam etmektedir. Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın 14 Temmuz Ruhu’yla gerçekleştirdiği eylemlerde; 31 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci yaralanmış, 1 dron, 1 zırhlı araç ve 1 mevzi de imha edilmiştir. İşgalciler savaş mevzilerini 36 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalamıştır. Direniş Alanları ise 11 kez uçak, 7 kez helikopter ve onlarca kez obüslerle bombalanmıştır” dedi .

Gerçekleştirilen eylem ve saldırıların ayrıntıları şöyle:

“Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

5 Temmuz saat 17:00’da Werxelê Direniş Alanı’ndaki işgalciler vurularak darbelenmiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

2 Temmuz saat 03:20’de Şehîd Umîd savaş tünellerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler güçlerimiz tarafından vurulmuş ve 3 işgalci cezalandırılmıştır.

5 Temmuz saat 08:00’da işgalciler zırhlı dozer ve kepçe araçlarıyla Şikefta Birîndara Direniş Alanı’nın zirvesine çıkmaya çalışmıştır. Bu işgalciler güçlerimiz tarafından hedeflenerek etkili bir şekilde vurulmuştur. Burada 2 işgalci cezalandırılırken, 1 işgalci yaralanmış ve zırhlı araçlar darbelenmiştir. Zırhlı araçların darbe almasıyla işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır. İşgalciler ölü ve yaralılarını Skorsky helikopterleri ile alandan götürmüştür.

5 Temmuz saat 08:00’da işgalciler zırhlı araçlarla Çemço alanından Werxelê Direniş Alanı’na doğru ilerlemek istemiştir. Bir zırhlı araç güçlerimiz tarafından hedeflenerek vurulmuş, bu araç tümden imha edilirken içindeki en az 8 işgalci cezalandırılmıştır.

5 Temmuz saat 21:00’da Çemço alanı üzerinde hareket halinde olan 1 dron güçlerimizce hedeflenerek imha edilmiştir.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

5 Temmuz saat 07:50, 14:00, 20:00 ve 23:15’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler YJA Star hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 4 işgalci cezalandırılmıştır.

5 Temmuz saat 09:20 ve 22:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’na bağlı Girê Sêdarê’deki işgalciler iki kez sabotaj taktiğiyle vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

5 Temmuz saat 23:15’te Girê Amediyê Direniş Alanı’nda harekete geçen işgalciler eş zamanlı sabotaj taktiğiyle üç kez vurulmuştur. Gerçekleştirilen bu koordineli gerilla eyleminde 9 işgalci cezalandırılmıştır.

5 Temmuz saat 13:10’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

5 Temmuz 14:00 ile 15:00 saatleri arasında Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

4 Temmuz saat 10:30’da Girê Karker alanındaki işgalciler ağır silahlarla vurulmuştur. Aynı gün saat 16:00’da işgalciler bir kez daha ağır silahlarla vurulmuştur. Bu eylemlerde en az 2 işgalci cezalandırılırken, 1 mevzi de tümden imha edilmiştir.

İşgalci TC ordusunun kimyasal silah ve patlayıcılarla gerçekleştirdiği saldırılar;

5 Temmuz saat 18:15’te Girê FM Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri 1 kez patlayıcılarla bombalanmıştır.

5 Temmuz 17:20 ile 18:25 saatleri arsında Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri 1 kez patlayıcılarla ve 3 kez de kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

5 Temmuz 15:00 ile 18:00 saatleri arasında Karker Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri 13 kez patlayıcılarla ve 7 kez de kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

5 Temmuz 09:40 ile 16:10 saatleri arasında Kokerê alanındaki savaş mevzileri 11 kez patlayıcılarla bombalanmıştır. Güçlerimizin müdahalesi ardından işgalciler bir kademe geri çekilmiştir.

İşgalci TC ordusunun obüs, saldırı helikopterleri ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

5 Temmuz’da Girê Hakkarî, Girê FM ve Girê Cûdî Direniş Alanları üzerindeki yoğun dron hareketliliği devam etmektedir.

5 ve 6 Temmuz’da Girê Amediyê ile Metîna bölgesine bağlı Koordîne, Gundê Deşîşê, Girê Hakkarî Direniş Alanları sınırdaki karakollardan atılan obüslerle onlarca kez bombalanmıştır.

5 ve 6 Temmuz’da Girê FM, Girê Cûdî ve Girê Hakkarî Direniş Alanları 7 kez saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

4, 5 ve 6 Temmuz’da Girê Amediyê, Çemço, Sîda, Metîna bölgesine bağlı Gundê Şêlazê ve Garê bölgesine bağlı Deşta Kafya, Gundê Ergenê, Gundê Çemrobotkî ve Geliyê Şêranê 11 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.”