55 Kürt sanatçı şarkılarını Önder Apo için söyledi!

Avrupa’da yaşayan 55 Kürt sanatçı, KCK hamlesini sahiplendi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için şarkılar seslendirdi.

Avrupa’da yaşayan Kürt sanatçılar, ‘Tecride, Faşizme, İşgallere Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı’ hamlesi ve ‘10 Ekim Dünya Öcalan’a Özgürlük Günü’ için Köln’de bir araya geldi. TEV-ÇAND Avrupa’nın organizesinde “Sanatçılar şarkılarını Önder Apo için söylüyor” isimli etkinlikte bir araya gelen 55 Kürt müzisyen, Koma Berxwedan’ın ‘Ey Seroke me’ ve ‘Doza me’ marşlarını koro olarak söyledi.

'SANATÇILAR HAMLEYE KATILIYOR'

Etkinik öncesi tüm sanatçılar adına açıklama yapan Xelil Xemgin, şunları söyledi:

“Tüm Kürtleri ve dünyanın her köşesindeki Kürt dostlarını sanatçı duygularımızla selamlıyoruz. Özgürlük hareketimizin ilan edip başlattığı, tüm Kürtlerin ve dostlarımızın katıldığı ‘İşgallere Son-Özgürlüğü Sağlama Zamanı Hamlesi’ne biz Kürt sanatçılar olarak mücadelemizle, ürünlerimizle ve tüm duygumuzla katılıyoruz. Biz diyoruz ki, ‘şimdi önder Apo’nun özgürlüğünü sağlama zamanıdır. Önder Apo, sadece Kürtlerin değil, tüm insanlığın, tüm Ortadoğu halklarının önderidir. Çözüm üretiyor, barışın ve özgürlüğün çözümünü üretiyor. Önder Apo özellikle de sanatçılar için büyük bir güçtür. Hem felsefik olarak, hem ideolojik, hem de sanatın gerçek gücünü tanımamız için bizler için büyük bir olanak yarattı. Önder Apo'nun, 'Sanatçı toplumun vicdanıdır. Bir toplum tehlike altına, girdiğinde herkesten önce sanatçılar hisseder' tespiti hepimiz için çok anlamlıdır. O yüzden ’10 Ekim Dünya Öcalan’a Özgürlük Günü’ ve yeni mücadele hamlesine, partiler, farklı fraksiyon ve düşünceler, ayrım gözetmeden katılmalıdır. Ortadoğu’da devam eden ve 3. Dünya Savaşı olarak da tanımlanan bu süreçte Kürtler kendi özgürlüğünü ve statüsünü kazanmak için elimizi taşın altına koymalı, dünyanın her yanındaki halkımız birliğini güçlendirmeli, hem de Kürt kazanımlarını, Kürt kurumlaşmalarını, gerilladan, Rojava’da YPG-YPJ’den QSD’ye, peşmergeye kadar tüm Kürt güçleri kadar, Kürt kazanımlarını korumak ve Kürdistan’daki işgali kırmamız için birliğimizi güçlendirmemiz lazım. Aynı zamanda tüm halkımız, herkes bu hamleye güç vermelidir. Şimdi burada hazır olan ve olamayan tüm sanatçı arkadaşlarım adına herkesi saygıyla selamlıyoruz.”

Söylenen marşlar sonrası ise Hozan Maruf, Hozan Cömert, Emekçi, Binewş, Hozan Aydın, Deniz Deman, Ganî Nar, Dilovan, Afaq Rojhilat, Abbas Ahmed, Farqin, Beser Şahîn, Hûner Ayzon, Cevad Merwanî, ve Hozan Kawa birer eser seslendirdi.

ETKİNLİĞE KATILANLAR

Etkinliğe katılan sanatçıların isimleri şöyle:

"Hozan Comerd, Emekçi, Hozan Maruf, Dilovan, Cevad Merwanî, Deniz Deman, Jîyan Osman, Dîyar Dersim, Kewe Zeraq, Evîn, Tûlay Şahmeran, Narînxan Cizîrî, Beser Şahîn, Dîcle Urmiye,  Afaq Rojhilatî, Binewş Roj, Memo Gûl, Memo Yapiştiran, Mazlum Rewşen, Nuarîn, Dîyar Dersîm, Xelîl Xemgîn, Seyitxan, Hekim Sefkan, Gani Nar, Abbas Ahmed, Hozan Aydın, Simar, Hozan Welat, Sîphan Xelat, Amed Karakoçan, Peyvan Arjîn, Kawa, Yasîn Boyraz, Ali İkizer, Mehmet Per, Kemal Ceylan, Bengi Agiri, Kawa Urmiye, Baran Rojawa, Tîtal, Bîşar, Rewî, Êgît, Hozan Zahir, Selhat Gımgim, Farqin Azad, Serdar Azad, Fevzî Kiliç, Hûner Ayzon, Sûleyman Rengîn, Reber, Hemid Urmîye, Yeqîn."