'İntikam Timleri', Silopi’de askeri araca sabotajı üstlendi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Türk medyasının kaza olarak sunduğu askeri araca yönelik bir sabotaj gerçekleştiği ortaya çıktı.

Kendilerini “Şehit İslam Gever ve Şehit Ronahi İntikam Timleri” olarak adlandıran bir grup, 24 Mart günü saat 10.00 sıralarında Ercüment kışlasına doğru gitmekte olan askeri araca sabotaj eylemi düzenlediklerini bildirdi.

İntikam Timleri, eylemde en az 2 askerin öldüğü, 20 dolayında akserin de yaralandığını belirtti.

Türk medyası, askeri aracın devrildiğini iddia ederek, “kazada” bir askerin öldüğü, 20’sinin yaralandığını duyurmuştu.

Öte yandan Şehit Sorxwin Roboski İntikam Birimi de, 18 Mart akşamı İstanbul’da Esenyurt Ardıçlı mahallesinde AKP görevlilerine ait iki aracı ateşe verdiklerini açıkladı.

Türk devleti, İstanbul Çekmeköy'de düşen bir helikopteri de "kaza" olarak öne sürmüştü. Ancak kendilerine "Şehit Çiyager ve Şehit Zeryan İntikam Timleri" adını veren bir gup, helikopterin kendileri tarafından düşürüldüğünü açıklamıştı.

Grup yaptığı açıklamada, "Drone  uçurulup helikopterin pervanesine çarptırılmasıyla düşürülmüştür. Bu eylemde iki yüzbaşı ve iki astsubay öldürülmüştür. Bu eylem açlık grevlerine destek amaçlı ve Önder Apo üzerindeki tecrite karşı yapılmıştır" demişti.

Türk medyası, "kaza" olarak duyurduğu bu olayda,  Pilot Yüzbaşı Ümit Özer, Yüzbaşı Semih Özcan, Astsubay Başçavuş İlyas Kaya ve Astsubay Üstçavuş Yakup Avşar’ın öldüğünü yazmıştı.