İskandinavya'daki Kürt sanatçılarından kurumlaşma girişimi

Stockholm'de bir toplantı yapan Kürt sanatçıları, İskandinavya çapında kurumlaşma için harekete geçti.

İsveç'in başkenti Stockholm'de bir toplantı yapan Kürt sanatçıları, İskandinavya çapında kurumlaşma için ilk adımı attı.

Toplantıda 2'si İsveç, birer kişi de Norveç, Danimarka ve Finlandiya'dan toplam 5 sanatçının yer aldığı bir komite kurulması kararlaştırdı. İskandinavya Kürt Kültür Kurumu adını alması düşünülen oluşumun resmi bir sıfat kazanması için İskandinavya'da yaşayan Kürt sanatçıları bir araya getirecek bir konferans düzenlenecek.

ANF'ye açıklamalarda bulunan Sanatçı Armanc, İskandinavya ülkelerinde çok sayıda Kürt sanatçı olduğu halde aralarındaki iletişim ve dayanışmanın zayıf olduğunu, bunun ancak İskandinavya çapında gerçekleştirilecek bir kurumlaşmayla mümkün olabileceğini söyledi.

Örgütsüz olan sanatçıların sanatlarını gerçekleşmede başta ekonomik olmak üzere çeşitli güçlüklerle karşılaştığına dikkat çeken Armanc, ”Bazı sanatçı arkadaşlarımız tek başlarına sanatlarını icra etmede güçlüklerle karşılaşıyor. Oluşturulacak özerk bir kültür kurumu sanatçıların sorunlarına eğilecek ve çözüm getirmeye çalışacak” dedi.