Öcalan’ın kitabı Hildesheim'da tanıtıldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Almancaya çevrilen kitabı, Hildesheim'da Die Linke ofisinde tanıtıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Almancaya yeni çevrilen kitabı “Kapitalist Uygarlık: Maskeli Tanrılar ve Örtük Krallar Çağı”, Almanya’nın Hildesheim şehrinde Die Linke Bölge Grubu'nun ofisinde tanıtıldı. Café Rojava Internasyonal, Die Linke Hildesheim ve Solid Linksjugend tanıtıma destek verdi.

NEWROZ'LA BİRLİKTE ALMAN OKURLARLA BULUŞTU

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 2007-2010 yılları arasındaki yoğunlaşmaları daha önce “Demokratik Toplum Manifestosu” başlığıyla okuyucularıyla buluşmuştu. Manifestonun birinci cildi 2017 yılında David Graeber tarafından Almancaya çevrilmişti.

“Kapitalist Uygarlık: Maskeli Tanrılar ve Örtük Krallar Çağı” (Die kapitalistische Zivilisation: Unmaskierte Götter und nackte Könige) adındaki manifestonun ikinci cildi ise bu yıl Newroz bayramıyla Almanca okurlarıyla buluştu. Öcalan’a Özgürlük Uluslararası İnisiyatifi yetkililerinden olan Reimar Heider tarafından Almancaya çevrilen eser Unrast Yayınevi tarafından yayımlandı.

Kitabın tanıtımı Çevirmen Reimar Heider tarafından Die Linke Bölge Grubu ofisinde yapıldı. Heider ayrıca, “Freedom For Öcalan - Freedom in Kurdistan” inisiyatifinin bir üyesi ve Öcalan’ın birçok kitabını Almancaya çevirmesiyle tanınıyor.

Die Linke Hildesheim yönetiminden Azad Botan Deniz, açılış konuşmasının ardından okuyucuları Reimar Heider ile baş başa bıraktı.

'ÖZGÜRLÜK FİLOZOFU'

Reimar Heider, Öcalan'ın aynı zamanda 60’tan fazla kitabın yazarı olduğunu belirtti. Tecride ve açlık grevlerine değinen Heider, Öcalan için 'özgürlük filozofu' dedi, Rojava Devrimi'ndeki büyük emeğine dikkat çekti.

Internasyonal İnisiyatif'in üçüncü delegasyonu tarafından hazırlanan İngilizce kısa film gösterimi de yapıldı.

MEZOPOTAMYA YAYINEVİ YASAKLANDI

İçişleri Bakanı Horst Seehofer’in talimatıyla Kürtlerin Almanya’daki iki önemli kurumu olan Mezopotamya Yayınevi ve Mir Müzik 12 Şubat 2019 günü resmen yasaklanmıştı. 

Heider, ‘2005 yılına kadar istediği kitaplar ona ulaşıyordu, onun okuduğu kitapların listesi bizde vardır ve listede 1100 kitabın adı geçiyor" diyerek, Öcalan'ın çalışmalarından yararlandığı kişileri şöyle sıraladı:

"Yöntem eleştiri (Paul Feyerabend, Theodor W. Adorno)

-Feminizm (Maria Mies, Silvia Federici)

-Özgürlük ve Ekoloji (Spinoza, Bookchin, Nietzsche)

-Dünya sistemi ve tarih (Fernand Braudel, İmmanuel Walterstein, Andre Gunder Frank)

-İmge/ Simulakrum, Hükümdar/ Foucault (Hannah Arendt)."

TANITIMIN YAPILACAĞI ŞEHİRLER

Kitap tanıtımı şu şehir ve tarihlerde yapılacak:

30.04 Frankfurt

02.05 Stuttgart

03.05 Freiburg

07.05 Marburg

08.05 Kassel

13.-14.05 München

15.05 Nürnberg

24.05 Flensburg

25.05 Lübeck

27.05 Köln

28.05 Düsseldorf

29.05 Dortmund

30.05 Bielefeld