Öcalan’ın kitabı Leipzig kitap fuarında

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Almanca’ya yeni çevrilen kitabı “Kapitalist Uygarlık: Maskeli tanrılar ve örtük krallar çağı” Almanya’nın önemli kitap etkinlerinden biri olan Leipzig kitap fuarında tanıtılacak.

İmralı cezaevinde tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 2007-2010 yılları arasındaki yoğunlaşmaları daha önce “Demokratik Toplum Manifestosu” başlığıyla okuyucularıyla buluşmuştu. Manifestonun birinci cildi 2017 yılında Reimar Heider tarafından Almancaya çevrilerek Almanca konuşulan ülkelerde okuyucuların karşısına çıkmıştı.

“Kapitalist Uygarlık: Maskeli tanrılar ve örtük krallar çağı” (Die kapitalistische Zivilisation: Unmaskierte Götter und nackte Könige) adındaki manifestonun ikinci cildi ise bu yıl Newroz bayramıyla Almanca okurlarıyla buluştu. Yine Öcalan’a Özgürlük Uluslararası İnisiyatifi yetkililerinden olan Reimar Heider tarafından Almanca’ya çevrilen eser Unrast Yayınevi tarafından yayınlandı.

Öcalan’ın çağımızın bilimsel bir bakış acısıyla, yeni bir ideolojik kültür ve ahlak sisteminin ilkelerini ortaya koyduğu kitap bugün ilk kez Uluslararası Leipzig Kitap Fuarı’nda tanıtılacak. Almanya’nın önemli kitap etkinliklerinden biri olan ve bugün start alacak Leipzig’deki kitap buluşmasında kitabın çevirmeni Reimar Heider’in katılımıyla bir etkinlik düzenlenecek.

Öcalan’ın kitabının tanıtılacağı ve eserden bazı bölümlerin okunacağı etkinlik “Halle 5, Stand E404”te gerçekleşecek. Saat 11.30’da başlayacak etkinliğe fuar ziyaretçilerinin ilgi görmesi bekleniyor. Bu yıl Çekya’ya fokus yapılacak fuarda 46 ülkeden kitaplar sergilenecek. 3600 etkinliğin düzenleneceği festivali Pazar gününe kadar 300 bine yakın kişinin ziyaret edeceği tahmin ediliyor.