Almanya’da Kürtler alanlarda

Almanya’nın birçok kentinde alana çıkan Kürdistanlılar, AKP-MHP’nin HDP’ye yönelik düzenlediği siyasi soykırım operasyonlarını protesto etti ve KCK’nin ilan ettiği “Tecride, Faşizme ve İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesini selamladı.

Almanya’nın birçok kentinde Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin HDP’ye yönelik düzenlediği siyasi soykırım operasyonlarını protesto etti. Kürdistanlılar ve dostları, KCK’nin ilan ettiği “Tecride, Faşizme ve İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesini selamladı.

BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin’de “Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesi çerçevesinde 4 saatlik otobüs turu düzenlendi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları ve pankartlarla donatılan otobüs kentin önemli merkezlerinde durdu.

Almanca konuşmaların yapıldığı eylem ardından da Brandenburger Tor’da da bir miting düzenlendi.

Mitingde AKP-MHP’nin HDP’ye yönelik düzenlediği siyasi soykırım operasyonları protesto edildi. Mitingde Sol Parti milletvekili Hakan Taş, HDP eski milletvekili Sibel Yiğitalp ve Ağrı Belediyesi eski Eşbaşkanı Hüseyin Yılmaz birer konuşma yaptı.

Miting ardından otübüs turu müzik ve konuşmalarla devam etti.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde bir araya gelen onlarca kurum HDP ile dayanışma mitingi düzenlendi

Demokratik Kürt Toplum merkezinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kurum Stuttgart Schlossplatz’da toplandı. Platform bileşenleri Türk devletinin siyasi soykırım operasyonlarını protesto ederek direnişi yükseltme çağrısında bulundu.

HEILBORNN

Almanya’nın Heilbornn kentinde de “Tecride, Faşizme ve İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesi kapsamında bir eylem düzenlendi. Theresienwiesse’de bir araya gelen Kürdistanlılar, Türk devletinin inkara dayalı soykırımcı politikalarını protesto etti.

Çok sayıda Kürdistanlının katıldığı yürüyüşte sık sık “Es Lebe Öcalan”, “Öcalan’a özgürlük”, “Bîjî Serok Apo”, “HDP yalnız değil”, “Kahrolsun Türk egemen faşizmi”, “HDP susturulamaz” sloganları atıldı.

Yürüyüş boyunca bildiriler de dağıtıldı.

KIEL

Almanya’nın Kiel kentinde de HDP’ye yönelik düzenlenen siyasi soykırım operasyonları düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

Jiyana Jin, Kiel Alevi Topluluğu, AGİF, SKB (Sosyalist Kadınlar Birliği), Almanlar ve dostları, Europaplatz’da bir eylem yaptı.

HDP bayrakları taşıyan halk, Kürtçe ve Almanca pankartlar açtı. Eylemde yapılan konuşmalarda AKP-MHP faşist blokunun HDP’ye yönelik yaptığı baskıların korkunun dışa vurumu olduğu belirtildi.

Sık sık, “Biji berxwedana HDP”, “Biji berxwedana gelê Kurd”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Faşist Erdoğan”, “Yaşasın haklı direnişimiz”, “Yıkılsın saray saltanatı”, “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.

HANNOVER

Almanya’nın Hannover kentinde de siyasi soykırım operasyonları protesto edildi. HBF önünde bir araya gelen halk, HDP bayrakları ve flamalar taşıdı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylemde Hannover Büyükşehir Belediye eski Başkanı ve Kürt dostu, Hannover-Amed kardeş şehir projesinin üyesi Herbert Schmalstieg, ATİF Hannover Eşbaşkani Tufan Çiçek, FED-DEM Eşbaşkani Hekima Yousef ve TJK-E aktivisti birer konuşma yaptı.

Schmalstieg yıllar önce Amed’e gittiğinde Erdoğan’ın HDP’den neden bu kadar çok korktuğunu gördüğünü söyledi. Erdoğan’ın kurduğu faşist diktatör rejimin dayanışma ile yıkılacağını da Schmalstieg sözlerine ekledi.

Eylem konuşmalardan sonra sloganlarla sona erdi.

MÜNİH

Almanya’nın Münih kentinde de siyasi soykırım operasyonları protesto edildi. Münih DKTM’nin organize ettiği eyleme Kürdistanlılar ve dostları katıldı.

Mitingde gazeteci ve Türkiye uzmanı Dr. Nick Brauns’un da aralarında olduğu bir grup konuşma yaptı.

Konuşmalarda sonra eylem sloganlarla sona erdi.

MANNHEIM

Almanya’nın Mannheim kentinde de Kürt kurumlarının katılımıyla HDP’ye yönelik siyasi soykırım operasyonları protesto edildi. Yüzlerce kişinin katıldığı eylem Mannheim HBF önünde yapıldı.

Saygı duruşu ile başlayan mitingde FEDA adına yapılan konuşmada HDP’ye sonuna kadar sahip çıkılacağı belirtildi.

Mitingde sık sık, “Biji HDP”, “Biji yekitiya gelan”, “Kahrolsun faşizm” sloganları atıldı.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt kentinde de düzenlenen bir eylem ile HDP’ye yönelik AKP-MHP’nin gerçekleştirdiği siyasi soykırım operasyonu protesto edildi.

Frankfurt Hauptwache’de yapılan eyleme yüzlerce kişi katıldı. Eylemde HDP flamaları ve gözaltına alınan HDP’lilerin fotoğrafları taşındı.

“HDP irade, irademe dokunma", “HDP halktır halk burada", “Yaşasın devrimci dayanışma" ve “Kahrolsun faşizm” sloganlarının atıldığı eylemde Almanca yapılan konuşmada ise “Kürt halkı DAİŞ’i nasıl yendiyse bugün de AKP ve MHP faşizmini yenecektir” denildi.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde KCK’nin başlattığı “Tecride, Faşizme ve İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı" hamlesi kapsamında Hamburg’da Kürdistanlı kadınlar tarafından bir miting düzenlendi.

Hamburg Rojbin Kadın Meclisi öncülüğünde yapılan mitinge Alman Anti-Faşist grupların yanı sıra Hamburg’da faaliyet yürüten devrimci ve demokratik kurumlarda destek sundu. Mitingde yapılan konuşmalarda tecrit, işgal ve faşizan politikaların ancak devrimci güç birliğiyle geriletebileceğinin altı çizildi.

Konuşmalarda faşist AKP-MHP’nin KCK’nin ilan ettiği hamleyi boşa çıkarmak için HDP’ye yönelik siyasi soykırım saldırılarını hayata geçirdiğine de dikkat çekildi.

Altona semtinde yapılan mitingde "Öcalan’a özgürlük", “Tecride, faşizme ve işgale son", “HDP üzerindeki baskılara son" yazılı pankartlar açıldı ve sık sık "Terörist Erdoğan”, “Yaşasın HDP", “Yaşasın devrimci dayanışma" sloganları atıldı.

Miting “Biji biji HDP” marşı, alkış ve zılgıtlarla sona erdi.