Almanya’nın birçok kentinde 'Özgürlüğün Sosyolojisi' tanıtılacak

Geçtiğimiz aylarda Almanca yayınlanan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın “Özgürlüğün Sosyolojisi” adlı eseri için Ekim ayı boyunca 9 kentte okuma günleri düzenleniyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın “Demokratik Uygarlık Manifestosu”nun üçüncü cildi “Özgürlüğün Sosyolojisi” (Manifests der demokratischen Zivilisation 3- Soziologie der Freiheit) adıyla Almanca konuşulan Almanya, Avusturya ve İsviçre’de Unrast Yayınevi tarafından Nisan ayında yayınlanmıştı.

“Demokratik Toplum Manifestosu” kitaplar dizisinin bu serisinde aklın yapıcı ve yıkım gücünü, akıl ve ahlakı, akıl ve inancı, ahlak ve ahlaki toplumu anlatan Kürt Halk Önderi sistem karşıtı güçlerinin kazanım ve yenilgilerinin tarihsel ve toplumsal nedenlerini irdeliyor. Eserde, aynı zamanda entelektüel, ahlak, politik ve mücadele rotaları da çizilerek 21. yüzyılın sorunlarının kaynağına ışık tutuluyor.

İLK ETKİNLİK YARIN HANNOVER’DE

Kürt Halk Önderi’nin bu eserinin hem Almanca okurlarla tanıtılması hem de kitapta yazılı hale getirilen fikirler, kullanılan terimler ve kavramlar üzerine tartışılması amacıyla Almanya’nın birçok kentinde okuma etkinliği düzenleniyor. Ekim ayında 9 kentte yapılması planlanan etkinliklerin önümüzdeki Kasım ayında da Kuzey Ren Vestifalya (NRW) ile Almanya’nın güneyinde sürmesi bekleniyor.

Kitabın Almanca çevirisini yapan ve aynı zamanda Öcalan’a Özgürlük Kürdistan’a Barış İnisiyitifi’nin sözcüsü de olan olan Reimar Heider’in katılacağı etkinliklerin ilki yarın Hannover’de gerçekleşecek. Ardından da Berlin, Braunschweig, Hamburg, Magdeburg, Halle, Leipzig, Chemnitz ve Dresden kentlerde okuma etkinleri düzenlenecek.

Okuma etkinliğini programı şu şekilde:

2 Ekim: Hannover

Yer: UJZ Kornstraße, Kornstraße 28 -30, 30167 Hannover

Saat: 19:00

5 Ekim: Berlin

Yer: SO36, Oranienstraße 190, Berlin

Saat: 19:00

6 Ekim: Braunschweig

Yer: Nexus, Frankfurter Straße 253b, 38122 Braunschweig

Saat: 19:00

8 Ekim: Hamburg

(Civaka Azad’ın YouTube kanalı üzerinden canlı da yayınlanacak)

Yer: Centro Sociale, Sternstraße 2, 20357 Hamburg

Saat: 20:00

Sol Parti eyalet meclisi grup Eş Başkanı Cansu Özdemir’in modoratorlüğünü yaptığı Reimar Heider ve Prof. Dr. Norman Paech de katılacak.

18 Ekim: Magdeburg

Yer: Kulturkollektiv, Arndtstraße 55, Stadtfeld, Magdeburg

Saat: 16:00

20 Ekim: Halle

(Yeri ve saat daha sonra açıklanacak)

21 Ekim: Leipzig

Yer: Breite Str. 1, 04317 Leipzig

Saat: 18:00

22 Ekim: Chemnitz

Yer: Subbotnik

Saat: 18:00 Uhr

23 Ekim: Dresden

(Yeri ve saat daha sonra açıklanacak)