Amed kitap fuarındaki yayınevleri okur profilinden memnun
TÜYAP'ın düzenlediği Amed'de 7'inci Kitap Fuarı'na gelen yayınevleri, Amed'deki okur kitlesinden memnun olduklarını aktararak, "Burada kalifiye bir okur profili kitlesi ile karşıyayız" dedi.
TÜYAP'ın düzenlediği Amed'de 7'inci Kitap Fuarı'na gelen yayınevleri, Amed'deki okur kitlesinden memnun olduklarını aktararak, "Burada kalifiye bir okur profili kitlesi ile karşıyayız" dedi.
Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. (TÜYAP) tarafından düzenlenen Amed 7'inci Kitap Fuarı, 5'inci gününde devam ediyor. Çok sayıda yayınevinin stand açtığı fuar, her gün binlerce Amedlinin akınına uğruyor. İlk gün 24 bin 173 kişinin ziyaret ettiği fuarda, edebiyat, sanat, şiir ve güncel siyasi konuları içeren panel ve benzeri etkinlikler düzenleniyor. Fuar, 28 Eylül'de başlayan ve 6 Ekim tarihine kadar devam edecek. Fuarda stant açan yayınevleri, katılım nasıl olduğu ve yeni çıkan yayınlar ile ilgili ANF'ye konuştu.
'YENİ OLANAKLARLA DÖNÜYORUZ'
Bu yıl düzenlenen fuardan beklentilerinin okuyucu, yazar ve şairlerle iletişim kurmak olduğunu söyleyen Kor Yayınlarından Hakkı Zariç, yine söyleyişlerde hayata ve edebiyata dair sözlerini ifade edebilmek olduğunu kaydetti. Yeni kitap ve okuyucu olanaklarıyla geri dönmek istediklerini belirten Zariç, fuarların yayıncılar ve okuyucular arasında en paralel köprü olduğunu vurguladı. Zariç, şunları ifade etti: "Bir yayıncı için artısı-eksisi ile fuarda olmak her zaman olumlu nitelikler taşıyor. Bizim elimizde de okuyucularımızla iletişim sağlayabileceğimiz yeni yayınlarımız var. Bunlar şair Arjen Arî'nin 9 şiir kitabından oluşan bir set. Yine yaklaşık 25 yıldır hapishanede olan politik tutsak İlhan Sami Çomak'ın yeni çıkan kitabı var. Burada hem Arjen Arî hem İlhan Sami Çomak hem de edebiyatımızın diğer kıymetli yazar ve şairlerini okuyucularımızla buluşturmaya çalışacağız. Ama bu fuarın özeli, Arjen Arî'nin tüm şiirlerinin bir set halinde bulunmasıdır."
'OKUR, ARADIĞI KİTABI BULMALI'
Metis Yayınlarından Naci Gürpınar ise, TÜYAP'ın Amed'de düzenlediği tüm kitap fuarlarında bulunduklarını belirterek "Burada bulunmaktan da mutluyuz. Diyarbakır'da kitaba, yazıya ve yazılı kültüre her zaman olmuştur. Bilindiği üzere fuarlar sadece satış amaçlı değil, okurun kitapla temas ettiği, yeni yayınları gördüğü ve sohbet ettiği alanlardır. Yani, düşünce dünyasının kültür dünyası ile buluştuğu yerlerdir. Dolayısıyla burada kitaba ilişkin ilgi her dönem oluyor. Sürekli yeni yayınlarımız oluyor zaten. Yayıncılıkta yol yürüme bitmez. Bu da hep eklenerek gidiyor. Kaldı ki yeni yayınlarımızın haricinde, her fuara tüm koleksiyonumuzla geliyoruz. Bu çok önemli ve bunun altını çiziyoruz. Çünkü okur, burada aradığı her kitabı bulmalı. Fuarında amacı budur. Okur, normal bir satış alanında da bulamayacağı kitabı burada bulmalı. O yüzden de halen koleksiyonda olan tüm kitapları fuara getirmek, bir yayınevi açısından esastır" diye konuştu.
YENİ VE ESKİ YAYINLAR
Dipnot Yayınları Editörü Ümit Özger, Amed kitap fuarına 5 yeni kitap ile katıldıklarının altını çizerek, "Bunlardan biri, Soner Sert'in 'Devletsiz Bir Ulusun Sineması' eseridir. Bir diğer, dokunulmazlıkları kaldırılarak hapishane tutulan Kürt siyasetçileri konu alan Hayri Demir ve Hasan Kılıç'ın 'Değişen Bir Şey Yok-Meclisten Hapishaneye Kürt Milletvekilleri' kitabıdır. İki tane polisiye romanımız var. Biri Arjantin'deki askeri darbe dönemini anlatıyor, diğeri de yerli polisiye roman. Diyarbakırlı okuru cezbedecek bir kitap kataloğumuz var aslında. Kürt tarihi araştırmaları metinlerimiz var. Yine Selahattin Demirtaş, İdris Baluken ve Gültan Kışanak gibi Kürt siyasetçilerinin kitapları var" şeklinde konuştu.
DİYARBAKIRLI OKURDAN MEMNUNUZ
Amedlilerin fuara olan ilgilerine dair de konuşan Özger, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Fuarın haftasonu başlamasının büyük bir avantajı oldu. Geçen yıllarda hafta içi başlıyordu ve sadece bir hafta sonu görüyordu. Ama bu kez hafta sonu başladı, 9 gün sürecek ve iki hafta sonu görecek. Tabi ki yetişkin okur mesaiye gittiği için haftaiçi aramızda olamıyor. Ama bu yıl, diğer yıllara nispetle daha kalabalık geçiyor. Biz, bir kısım taşra fuarına daha katılıyoruz. Diyarbakır, merkez metropol şehirlerdeki okur kitlesi gibi bir kitleye sahip. Yine entelektüel ilgileri ve politik meraklı olan bir Diyarbakır okuru ile karşı karşıyayız. Nitelikli bir okurumuz var Diyarbakır'da."