Amed ve Hakkari’de gerilla eylemleri

HPG Basın İrtibat Merkezi, Amed’de Türk ordusuna ait Connect tipi bir aracın imha edildiğini açıkladı. BİM, Çukurca ve Uludere’deki eylemlere ilişkin de bilgi verdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi-BİM tarafından yapılan açıklamada gerilla eylemlerine ilişkin bilgi verildi.

HPG-BİM’in verdiği bilgiler şöyle:

AMED

Buna göre; 21 Nisan günü saat 08.45’te gerilla güçleri Amed’in Piran (Dicle) ilçesinde TC ordusunun yeni yerleştiği 2 tepeye yönelik eylem gerçekleştirmişti. Eylemden sonra TC ordusu Skorsky helikopterler ile alan indirmeler yaparken, Ford Connect tipi bir araç da devriye gezmiştir. Güçlerimiz Connect tipi araca yönelik RPG-7 silahları ile hedef alıp etkili bir şekilde vurarak imha etmiştir. Bu eylemde ölü ve yaralı düşman sayısı netleştirilememiştir.

ÇUKURCA

21 Nisan günü saat 10.00’da güçlerimiz Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Serêsêvê ile Girê karakollarına yönelik havanlarla eylem gerçekleştirmiştir.  Birçok havan güllesinin isabet ettiği karakollarda Skorsky helikopterlerin hareketliliği yaşanmıştır. Bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

ŞIRNAK-ULUDERE

22 Nisan günü saat 11.00–12.00 arasında güçlerimiz Şırnak’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Sinek tepesini havanlarla vurmuştur. Burada ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

HAVA SALDIRILARI

22 Nisan günü saat 15.00–15.30 arasında TC ordusu savaş uçakları Duhok’un Amediyê ilçesine bağlı Deraşe köyü ile Sêgirê Kevin köyü çevresini arazisini bombalamıştır. Bombardıman sonucunda yöre halkına ait bağ ve bahçeleri zarar görmüştür. Deraşê köyü civarına yapılan bombardımanlarda sivil bir yurttaşa ait araçta darbe almıştır.