Basel’deki kültür haftası sona erdi

İsviçre’nin Basel kentinde 4 Nisan’da başlayan Kültür Haftası bugün düzenlenen etkinliklerle sona erdi.

Med Kültür Merkezi tarafından düzenlenen ve bu yıl 8’incisi gerçekleştirilen Kültür Haftası 4 Nisan’da kent merkezinde gerçekleştirilen yürüyüş ile başlatılmıştı. 4 gün boyunca İsviçreli, Türkiyeli ve Kürdistanlıların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe gazeteci, akademisyen, sanatçı, parti ile sivil toplum temsilcileri de katıldı.

4 gün boyunca çeşitli kültürel ve sanatsal etkinliklerle devam eden Kültür Haftasında dün Fransız sanatçı Eleonore Fourniau ile Mikail Aslan ve Xece’nin sahne aldığı konser etkinliği gerçekleştirilmişti.

Bugün ise Kult Kino sinema salonunda gösterilen Rojava direnişinin anlatıldığı “Yıkık Bir Kent” filmimin gösterimi sonrası salon etkinliği gerçekleştirildi.

Unia Sendika salonunda Kürt dili, edebiyatı tarihi ile dengbejlik sanatına yönelik bir panel gerçekleştirildi. Sanatçı, ve yazarlar Cevat Mervani, Zine Botani, Meme Botani, Yılmaz Beyazgül, Gernas Koçer, Yaqop Tilermen’in katıldığı panelde Kürt Kültürü ve tarihi aktarıldı. Dengbej sanatçıları tarafından deyiş ve stranlar okundu.

Panelin ardından folklor gösterisi sunuldu ve Grup Lelo’nun söylediği stranlar eşliğinde 4 gün süren Kültür Haftası sonlandırıldı.