Cenevre İnsan Hakları konulu film ve forum festivali başlıyor

Cenevre İnsan Hakları konulu Uluslararası Film ve Forum Festivali (FİFDH) bugün başlıyor. 17 Mart’ta kadar sürecek festivalde insan hakları konulu film gösterimlerinin yanı sıra forumlar da düzenlenecek.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Cenevre İnsan Hakları konulu Uluslararası Film ve Forum Festivali’nin 17'incisi bugün başlıyor. 17 Mart’ta kadar sürecek festivalde dünyanın birçok yerinde yaşanan insan hakları ihlallerini konu alan film ve belgesel gösterimlerinin yanı sıra aynı zamanda gösterimi yapılan film ve belgesellerin konusuna ilişkin forum ve panellerde düzenlenecek.

DAİŞ’İN SAVAŞ SUÇU TARTIŞILACAK

Festival, her yıl olduğu gibi bu yılda zengin bir programa sahip. Festival açılışını, Nobel Barış ödüllü Nadia Murad’ın hikayesini konu alan Amerikalı Yönetmen Alexandria Bombach’ın, On her Shoulders (Omuzlarında) adlı belgeselinin gösterimi ile yapılacak. Belgeselin ardından BM raportörlerinden Sereta Ashraph, Ukrayna İnsan Hakları Bilgi Merkezi Direktörü Tetiana Pechonchyk ve Libyalı insan hakları savunucularından Hajer Sharief katılımıyla bir forum düzenlenecek. Forum’da DAİŞ’in işlediği savaş suçları ve Libya ve Ukrayna’da yaşanan hak ihlalleri tartışılacak.

Festival’de ayrıca bu yıl kadın-erkek arasındaki eşitsizlikler, kadın mücadelesini, savaş suçlarını, farklı ülkelerdeki azınlıkların mücadelesini, dünyada yükselen popülizmi, Ebola gibi ciddi salgınları konu alan film ve belgesel gösterimlerin yanı sıra alanlarında uzman siyasetçi, insan hakları savunucuları katılımıyla forumlar düzenlenecek.

Festivalin programına aşağıdaki linkten ulaşılabilir: