Charles Aznavour hayatını kaybetti

Ermeni kökenli Fransız sanatçı Charles Aznavour, 94 yaşında hayatını kaybetti

22 Mayıs 1924’te Paris’te dünyaya gelen Aznavur, Ermeni göçmen bir ailenin çocuğuydu.

Besteci, aktör ve yazar Charles Aznavour, müzik kariyerine 1946 yılında başladı. Bir çok dilde yorumlanan 2 bini aşkın şarkı kaydetti. Bini aşkın şarkıyı kendisi yazdı ya da ortak yazarlarından biri oldu.

En ünlü Fransız şarkıcılardan biri olan Aznavour, uluslararası alanda ise en fazla tanınan Fransız şarkıcı olarak biliniyor.

Müzik eleştirmeni Stephen Holden tarafından “Fransız popunun ilahı” olarak tanımlanan Aznavour, CNN ve Time tarafından, Bob Dylan, Frank Sinatra ve Elvis Presley gibi şarkıcıları da geride bırakarak “22. yüzyılın en önemli varyete türü şarkıcısı” olarak belirlendi.

Beş dilde şarkı söyleyen ve müzik albümleri dünya genelinde 100 milyondan fazla satan Aznavour, yaklaşık 70 yıllık kariyerinde 60’tan fazla filmde de oynadı.

Aznavour, Fransız kültürünü inkar etmeden, 1995’ten itibaren Ermenistan’ı bir çok uluslararası bir çok kurumda temsil etti. 2008 yılında Ermenistan vatandaşlığını elde eden Aznavour, İsveç’te Ermenistan Büyükelçisi olarak atandı. Azanavour, ayrıca BM nezdinde bu ülkenin daimi temsilcisi de oldu.