Dersim: Gerilla her zaman savaşa hazır

HPG komutanlarından Ulaş Dersim, Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelmesi durumunda tarihi bir direniş ile karşılaşacağını dile getirerek, bu direnişin AKP-MHP faşizminin sonunu getireceğinin söyledi.

AKP iktidarının Kürt Özgürlük Hareketini tasfiye etmek için, 2017 yılında başından itibaren saldırılarını yoğunlaştırarak devam ettirdiğini ifade eden Dersim, saldırılar karşısında gerillanın büyük bir direniş sergilediğini belirtti.

“Faşizmin bütün imkanlarını kullanarak, kısa sürede sonuç almak istedi, ancak gerilla direnişi Türk devletinin saldırılarını boşa çıkardı” diyen Dersim, Türk ordusunun 14 Aralık günü Xakurkê’ye yönelik ağır bir saldırı başlattığını hatırlattı.

İşgalci Türk ordusunun Geliyê Reş, Kaniya Reş, Evdalkovî, Desta Heyatê gibi alanları yoğun bir şekilde saldırdığını, Güney Kürdistan topraklarına karşı bir işgal girişiminde hatırlatan ifade eden Dersim “Kuşkusuz bu bir işgal girişimi ve bu işgale karşı da gerillanın Apocu fedai ruh ile ortaya koyduğu direniş durumu söz konusu.

Tabi sömürgeci Türk ordusu işgal girişiminin başarısız olduğunu, yaptıkları operasyonlardan sonuç alamadıklarını vurgulamak gerekiyor. İşgalci Türk ordusuna karşı gerillalarımız birçok etkili eyleme imza attı. Bu eylemlerde onlarca sömürgeci Türk askeri öldürüldü. Türk ordusunun alandaki hareketliliği ve saldırılarının artmasına rağmen gerillanın herhangi bir kayıp söz konusu değil.”

Gerillanın daha hassas, incelikli ve derinlik yöntemlerle işgalci Türk ordusunun saldırılarını ve yönelimlerini boşa çıkarabileceğini de ifade eden Dersim, HPG ve YJA Star gerillalarının en büyük görev ve sorumluluğunun Türk devletini alt etmek olduğunu da sözlerine ekledi.

HPG ve YJA Star gerillalarının direnişi süreklileştirdiği için AKP ve MHP faşist iktidarının ayakta kalmasına izin vermeyeceğini de kaydeden Dersim, önümüzdeki süreçte Türk devletinin savaşı Kürdistan’ın geneline yaymayı vurguladı.

Türk ordusunun Sidekan, Bradost, Diyana’yı hayalet bölgelerine çevirmek istediğini belirten Dersim, “Sömürgeci Türk ordusu her gün alana bağlı köylere rastgele havan, obüs ve tank atışı yapıyor. Bu alanlara bağlı köyler Türk savaş uçakları tarafından bilinçli bir şekilde vuruluyor. Genellikle yaylalar, otlak alanları, halkın ot ve bitki topladığı dağlık kesimler hedef alınıyor. KDP ve Barzani ise saldırılar karşısındaki sessizliğini koruyor” dedi.

İşgalci Türk ordusunun Sidekan, Bradost, Diyana bölgelerinde ajanlaştırma faaliyetleri yürüttüğünü kimi kişi ve kurumların da buna alet olarak halka ihanet suçu işlediğini de sözlerine ekleyen Dersim, Bradost bölgesine bağlı Bermize köyünde işgalci Türk ordusunun komuta kademesi ile birlikte hareket eden kişi ve şahısları uyararak işbirlikçilik ve ihanet gelişirse cezasız kalmaz uyarısında bulundu.