DGB: Türkiye'ye tatile gitme, Erdoğan diktatörlüğüne destek olma

Türkiye turizmini boykot etme çağrısında bulunan Avrupa Demokratik Güç Birliği açıklamasında, "Erdoğan ve çeteleri kadın, çocuk ve yaşlı demeden katliam yapıyorlar. Siz de bunu ortak olmayın ve Türkiye turizmini boykot edin" denildi.

Avrupa Demokratik Güç Birliği (DGB) Avrupa'da yaşayanlara Türk turizmini boykot kampanyasına destek çağrısında bulundu. Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından yönetilen Türkiye'de yaşanan hukuksuzluklara ve baskılara dikkat çekilen açıklamada, "AKP-MHP faşist partilerin ortak ittifakıyla yönetilen, cihatçıların, milliyetçilerin, derin güçlerin ve ırkçı parti, kurum ve şahsiyetlerin destek verdiği Türkiye’de anti-demokratik bir yönetim iktidardadır.

Diktatör Erdoğan’ın yönettiği bu iktidar demokratik hak ve özgürlükleri gasp etmiş, insanların konuşma, örgütlenme ve ifade özgürlüğünü fiilen yasaklamıştır. Kendisi gibi düşünmeyen, kendinden olmayan herkese baskı, tutuklama ve zulüm uygulamaktadır. Kürt halkına hem askeri hem de toplumsal tüm baskı ve katliam yöntemleriyle saldırmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti insanların özgür yaşayamadığı, kendilerini ifade edemedikleri, hukuksuzca yargılanıp cezalandırıldıkları açık bir cezaevidir. Kürdistan ise katliam operasyonlar ile açık bir savaş alanına çevrilmiştir" denildi.

DEMOKRATİK İRADE İLE SEÇİLMİŞLER CEZAEVLERİNDE

AKP-MHP tarafından, 6 milyon oy alan HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırıldığı, görüşlerinden dolayı pek çoğuna dava açıldığı hatırlatılan açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: "HDP’nin ikisi eşbaşkan 7 milletvekili, 26 eski, 22 yeni toplam 48 belediye eş başkanı, 4000 üzerinde HDP yöneticisi ve aktivisti tutuklanmıştır. Kürdistan’da faili meçhul cinayetler, köy boşaltmalar, Şırnak, Cizre, Nusaybin kentlerinde olmak üzere 11 şehir yakılıp boşaltılmıştır. İHD verilerine göre Erdoğan iktidarı 20’si Roboskili ve ağırlığı Kürt 181 çocuk öldürülmüştür.

OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu’nun 27.03.2020 tarihinde yaptığı duyuru ile iş cinayetlerinde 2019 yılında 1.736 işçi yaşamını yitirmiştir. 2019 yılında 431 kadın erkek şiddeti sonucu öldürülmüş, 359’u yaralı kurtulmuştur. İHD’nin tespit edebildiği kadarı ile toplumsal alanda ve ev içinde 726 kadın şiddete maruz kalmış, 499 kadın ise tacize ve tecavüze uğramıştır. Fuhuşa sürüklenen kadın sayısı ise 721’dir. AKP iktidarından kadına yönelik şiddet yüzde 1.400 artmıştır."

BİNLERCE KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yine İHD verilerine göre 2019 yılında binlerce kişinin gözaltına alındığı, işkenceye maruz kaldığı ve yüzlerce kişinin de tutuklandığı belirtilen açıklamada, "İfade Özgürlüğü Derneği (İFOD) verilerine göre 36.216 internet sitesine erişim engeli getirildi. 2019 yılında içinde gazeteci, muhabir, imtiyaz sahibi ve yazı işleri müdürü olmak üzere 197 kişi tutuklu ve hükümlü olarak hapishanede tutulmaktadır. KHK’ler ile 125.678’i kamu görevinden atıldı. Diktatör Erdoğan yönetimindeki son 4 yılda 15 haber ajansı, 20 televizyon kanalı, 25 radyo, 70 gazete, 20 dergi, 29 yayınevi kapatılmıştı. KHK’ler ile 1767 dernek, vakıf, sendika ve federasyon yasaklanmıştır.

Diktatör Erdoğan’ın yönettiği Türkiye Cumhuriyeti’nde 60 binden fazla düşünce suçlusu mahpus bulunmaktadır. Kendi verilerine göre 355 ceza infaz kurumunda toplam 294.000 tutuklu ve hükümlü bulunmaktadır. Bunların 12 bini kadındır. Cezaevlerinde 3 bin 100 çocuk hükümlü bulunmakta, bunların 780’i anneleri ile cezaevinde kalan çocuklardır. 822 barış isteyen akademisyene “terör örgütü propagandası” iddiasıyla hakkında dava açılmış ve çoğu devletin tehditleri sebebiyle Türkiye’yi terk etmek zorunda kalmıştır.

Başta Aleviler olmak üzere Asuriler, Ermeniler, Êzidîler farklı inanç ve kimlikler baskı, şiddet tehdide maruz kalmıştır. Televizyonlarda farklı inançlardan ve kimliklerden insanların ölüm listeleri açıklanmakta ve tehdit edilmektedir" diye belirtildi.

TÜRK̇ DEVLETİ SINIRLARI DIŞINDA BULUNAN YERLERİ İŞGAL EDİYOR

Neo Osmanlıcılık hayallerini gerçekleştirmek isteyen Erdoğan'ın, huzur içinde yaşayan halkları evlerinden ederek, cihatçı barbar çetelerle toprakları işgal edip soykırım yaptığı vurgulanan açıklamada son olarak şu ifadeler yer aldı: "Kuzey ve Doğu Suriye’de işgal ettiği birçok yeri şeriat kurallarıyla yönetmektedir. Çocuklara zorla Türkçe öğreterek asimile etmektedir. İ̇çeride halkı işsiz ve aç bırakan Erdoğan, işgal politikalarını hayata geçirmek için turizmden elde ettiği gelirleri kullanmaktadır.

Avrupa’da yaşayan, çeşitli milliyet ve kültürlerden Türk, Kürt, Asuri, Laz, Çerkes, Ermeni, ekolojist, kadın, genç, Alevi, Ezidi, Müslüman kurum ve partilerin oluşturduğu Avrupa Demokratik Güç Birliği kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz. Ortadoğu’da barbar DAİŞ’i finanse eden, ona öncülük eden, birlikte Ortadoğu ve Kürt halkını katleden, Avrupa ve dünya halklarının başına bela diktatör Erdoğan’a şans tanımayın.

Almanya örneğinde olduğu gibi bazı Avrupa ülkeleri Türkiye ile turizm anlaşmaları yapıyor. Bu anlaşmalar sayesinde diktatör Erdoğan finans kaynağı buluyor. Türkiye turizmine giden her Euro zulüm, katliam, baskı olarak geri dönüyor. Türkiye’nin finans edilmesi demek DAİŞ gibi barbarların güçlenmesine olanak sunuyor. Kadın, çocuk ve yaşlı demeden katliam yapıyorlar. Sizde bunu ortak olmayın ve Türkiye turizmini boykot edin.

Demokrasinin güçlenmesi ve özgürlüklerin gelişmesi için Türkiye’ye yapılan ekonomik ve askeri desteğin kesilmesi için Türk turizmini boykot kampanyamıza sizde katılın, başkalarının da kampanyaya katılması için bizleri destekleyin."