‘Diktatör Erdoğan’ı durduralım’

Fransa’nın Saint-Denis Belediyesinde, Cizre katliamını anlatan bir tiyatro gösterisi yapıldı. Belediye Başkan yardımcısı Sonia Pignot, yaptığı konuşmada, Erdoğan’ın diktatör olduğunu belirterek, durdurulması gerektiğini çağrısında bulundu.

Türk Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan’ın talimatıyla Türk ordusu tarafından yıkılan Kuzey Kürdistan’ın Cizre, Sûr, Nûsaybin, Gewer  gibi kentlerinde yaşanan vahşet ve katliamı konu alan bir tiyatro oyunu Fransa’da gösterildi. Aynı etkinlikte Erdoğan’ın diktatörlüğü anlatan da bir belgesel de yer aldı.

Fransa’nın Saint-Denis Belediyesi tarafından organize edilen etkiliğe Belediye Başkan yardımcısı Sonia Pignot, Yönetmenler Antoine Laurent, Mireille Court ile Chris Den Hond, Tiyatro oyuncusu Armanç Kerboran,France-Kurdistan Dostluk Derneği adına Pascal Torre, Fransa Demokratik Kürt Konseyi adına Nursel Kılıç’ın da aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

CİZRE KATLİAMI TİYATRO’YA TAŞINDI

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Fransa’nın Saint-Denis Belediyesi Başkan Yardımcısı  Sonia Pignot, AKP’nin Kuzey Kürdistan’da yaptığı katliamlara dikkat çekerek, yaşananları vahşet olarak değerlendirdi. Yaşanan vahşetin talimatının Erdoğan’ı verdiğini dile getiren Pignot,” Erdoğan halkları katleden bir diktatör. Acilen durdurulması gerekiyor. Avrupalı siyasetçiler, bu konuda üstlerine düşen rolleri yerine getirmeliler. Ona ilgi göstermekten ise tepki gösterilmeli. İşte o zaman Erdoğan diktatörlüğü çöküşe geçer” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Cizre’de bodrumda yapılan vahşeti anlatan bir tiyatro gösterisi yapıldı. Fransızca yapılan tiyatroyu tiyatrocu Armanç Kerboran ve grubunun oynadığı oyun Erdoğan’ın vahşetini yalın bir dille anlatıyor.

Etkinlikte ayrıca yönetmen Antoine Laurent’ın “Ez Kurdim” ile Mireille Court ve Chris Den Hond’ın yönetmenliği  yaptığı “La derive Autoritaire d’Erdogan” (Erdoğan'ın Otoriter Sapması”adlı belgeseller gösterildi.