Efrîn halkından Türk devletine görkemli cevap!

Efrînliler, Türk devletinin tehditlerine karşı yürüyüş düzenleyerek, "İrademizi kıramayacaklar" mesajını verdi.

On binlerce Efrînli, Türk devletinin işgalci tehdit ve girişimlerine karşı yürüdü. Yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları, YPG ve YPJ bayrakları ile “Önder Apo’nun özgürlüğü Kürdistan’ın özgürlüğüdür”, “Toplumsal Savunma Güçleri, faşist Erdoğan’ın müdahalesini kabul etmiyor”, “Efrîn asla başını eğmez”, “Önder Apo için özgürlük, Kürdistan’a statü”, “Efrin topraklarını bırakmayacağız” pankartları taşındı.

Yağan şiddetli yağmura rağmen on binlerce kişinin toplanmasıyla yürüyüş Newroz Kavşağı’ndan başladı. El Vilat Caddesi'ne kadar süren yürüyüşte aralıksız “Toplarınız bizi korkutamaz”, “Topraklarımızı bırakmayacağız”, “Yaşasın YPG direnişi”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Efrîn halkı birdir” sloganları atıldı.

'YALANLARI ORTAYA ÇIKTI'

Yürüyüş El Vilat Caddesi'nin sonunda mitinge dönüştü ve burada konuşmalar yapıldı.

Efrîn Kantonu Yürütme Meclisi Eş Başkanı Hevi Mustefa, “İşgalci Türk ordusu, yurttaşlarda korku yaratmak için Efrîn’e saldırıyor ve Efrîn halkının topraklarını terk ettiğini söylüyor. Burada toplanmamız, Türk devletinin yalanlarını ortaya çıkarıyor” dedi.

'SALDIRILARSA BAŞLARINA AYNISI GELİR!'

YPG komutanlarından Ebdo İbrahim de “Efrîn halkı direnişiyle tanınıyor. Buna inanmayanlar, dönüp tarihe baksınlar. DAİŞ’in tahtını yıkan güçler, bizim güç ve irademizi gösteriyor. Eğer Türkiye, Efrin’e saldırırsa aynı şey onun da başına gelir. Efrîn kırmızı çizgidir ve kimse geçemez. Zeytin yurdu halkı direnişçidir ve topraklarını terk etmezler” şeklinde konuştu.

El Bobena Aşireti kanaat önderlerinden Şerif Cemo ise şunları söyledi: “Burada bugün toplanmamız tüm dünyaya sizlerin direnişçi ve özgür irade sahibi olduğunu mesajını veriyor. Buradan tüm dünyaya Efrîn halkının tüm bileşenleriyle bir olduğunu ve aramızda hiçbir fark olmadığını söylüyoruz. Hepimiz bu bölgenin halkıyız ve savaş cephelerindeki çocuklarımıza destek vereceğiz."