Eski NATO subayı: Erdoğan’ın Almanya’da uyuyan hücreleri var

Erdoğan rejiminin Almanya’da uyuyan hücrelerinin bulunduğunu söyleyen NATO’da görevli eski subay Cafer Topkaya “Güvenilir bir kaynak bana SADAT’ın Almanya’da operasyonlar yapmaya hazırlandığını aktardı” dedi.

Türkiye’de 15 Temmuz 2016 günü gerçekleşen darbe girişiminin ardından Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO)’nun Brüksel’deki merkezinde görevli olan Binbaşı Cafer Topkaya da tutuklanmıştı. 1,5 yıla yakın cezaevinde kaldıktan sonra şartlı serbest bırakılan Topkaya, tahliye edildikten sonra yurt dışına kaçmıştı.

Birçok dilde yayın yapan ABD merkezli internet gazetesi HuffPost’a konuşan Topkaya, Erdoğan rejiminin başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinde operasyonlar yapmaya hazırlandığını öne sürdü.

‘SEDAT AA ÜZERİNDEN MESAJ GÖNDERİYOR’

MİT’in Kosova ve Afrika’da yaptığı kaçırma operasyonlarının benzerini batı Avrupa ülkelerinde de yapabileceğini söyleyen Topkaya, bunun için Erdoğan iktidarının silahlı milis gücü olan Sadat’ı kullanacağını aktardı. Sadat’ın şu anda Türkiye’de en fazla gücü olan silahlı grup olduğuna dikkat çeken Topkaya devamla şu bilgileri verdi:

“Ordu içindeki bir arkadaşım bana SADAT’ın Avrupa’da muhaliflere yönelik operasyon girişiminde bulunduğunu aktardı. Arkadaşım ordu içindeki güvenilir bir kaynak. Ayrıca Sadat’ın Anadolu Ajansı (AA) üzerinden Avrupa’daki uyuyan hücrelerine mesaj gönderdiğini de aktardı.”

TANRIVERDİ-KÜLÜNK İŞBİRLİĞİ!

Efrîn’e saldıran çeteleri eğittiği belirtilen Uluslararası Savunma Danışmanlık Merkezi (SADAT)’nin başında şu anda emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi var. Aynı zamanda Erdoğan’ın danışmanlarından olan Tanrıverdi, AKP'li vekil Metin Külünk'ün de yakın arkadaşı. Bir dönem AKP’nin Avrupa’da ağına bakan Külünk, Erdoğan’dan aldığı talimatlar doğrultusunda Türk çetelerini örgütlüyordu.

Başta Almanya, Hollanda, Belçika ve İsviçre olmak üzere Avrupa ülkelerine sıkça ziyarete giden Külünk, camii, dernek ve AKP’nin sivil toplum örgütü görünümlü gayri resmi kuruluşlarında toplantılar yapıyordu. Almanya’da birçok suçlara bulaşan "Osmanen Germania" (Almanyalı Osmanlılar) çetesinin de Metin Külünk’e bağlı çalıştığı ortaya çıkmıştı.

Geçtiğimiz Aralık ayında basına yansıyan ses kayıtlarına göre Külünk "Osmanen Germania"nın silah alınması için çetenin lider isimlerine birçok kez para akışında bulundu. Çetenin bu paralarla Kürtlere karşı kullanılmak üzere birçok kez tabanca ve otomatik silah aldığı tespit edilirken, daha sonra bu çetenin liderleri Mehmet Bağcı ve Selçuk gözaltına alınmıştı.

ALMANYA ERDOĞAN’IN ÇETELERİNE GÖZ YUMUYOR

Ancak Erdoğan iktidarının Almanya’da kurduğu ajan-çete ağının birçok kez deşifre edilmesine rağmen bütün soruşturmalar teker teker kapatılmıştı. DİTİB'in Erdoğan rejiminin bir istihbarat kurumu gibi çalıştığı birçok kez belgeleriyle ispatlanmasına rağmen DİTİB’e yönelik açılan soruşturma kapatılmıştı. Bir yıl süren soruşturmada hiç yol kat etmeyen federal savcılık 19 DİTİB görevlisi hakkında MİT için çalıştıkları için soruşturma açmıştı.

Yine Erdoğan rejimiyle aranın bozuk olduğu dönemde MİT ajanları hakkında açılan soruşturmalar da peş peşe kapanmıştı. Kürt siyasetçilere suikastlar için görevlendirilen MİT ajanı Mehmet Fatih Sayan'ın serbest bırakılırken, MİT ile çalıştığını ses kayıtlarında itiraf eden Mustafa Karataş'a Hamburg savcılığı soruşturma açma gereği bile duymamıştı.