GÜNDEM 23 TEMMUZ 2018

23 Temmuz 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-HPG gerillalarının işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı başlattığı devrimci hamle ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Bu yazıda amacımız Öcalan’ın öngörülerini hatırlatmaktan öte “24 Temmuz 2015” gibi önemli bir kırılma noktasına dair yani derinleşen ve farklılaşan savaş gerçekliğini tekrar onun gözünden okuma ihtiyacıdır.

-Erdoğan'ın devlet içi mutabakatın zorbalığıyla 9 Temmuz'da Türk tipi başkanlığını resmileştirmesi için 24 Temmuz 2015'te başlayan yeni savaş, tüm boyutlarıyla sürüyor.

-Stuttgart’ta tutuklu yargılanan "Osmanen Germania" (Almanyalı Osmanlılar) çetesinin liderlerinden Mehmet Bağcı’nın önümüzdeki hafta serbest bırakılabileceği belirtiliyor.

-Kürtçe Sosyal Bilimler Sözlüğü (Ferhenga Zanistên Civakî)’nin yazarı Prof. Dr. Abdullah Kıran, “Neden Kürtçesi var iken Türkçe veya başka dillerdeki sözcüğü kullanalım? Neden Kürtçeyi de Türkçe ve diğer diller gibi düzgün ve güzel kullanmayalım?” dedi.

-Türk devletine askerlik yaptığı sırada gördüğü ırkçı baskılara karşı gelerek PKK'ye katılan Çayan Koçgirî, "Gençler artık sistemin uşaklığını yapmamalı" dedi.