GÜNDEM 24 EYLÜL 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi’ne göre ateşkes için yapılan girişimler ve Türk Genelkurmayı’nın diyalog kanalını açması bir oyundu fakat buna rağmen ateşkesi bozan taraf olmak istemiyordu.

-'Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı’ hamlesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, "Bu hamle ile yıllardır yürüttüğümüz mücadelemizi amacına ulaştırmak istiyoruz" dedi.

-Düşmanını daha çocukluğunda tanımıştı. Öfkesi hiç azalmamış, inancı hiç eksilmemiş, intikama olan imanını hep korumuştu. Adı gibi olmuştu Ferman.

-İktidarın, yönetememe krizi yaşadığının altını çizen KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik, “Tüm bu saldırıları ömürlerini uzatmak için yapıyorlar, ancak kaybeden onlar olacak” dedi.

-Moda Sahnesi’nin salgın sonrası ilk oyunu “Babamı Kim Öldürdü”yü anlatan oyunun yönetmeni Kemal Aydoğan, salgının da dahil olduğu sistemin, bireyi doğmadan ölüme mahkum ettiğini söyledi.

-Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Çin Komünist Partisi (ÇKP)’nin ülkedeki ırkçılık karşıtı gösterileri ‘kışkırtmakla’ suçladı.