Gerilladan bir dizi eylem: En az 10 asker öldü

HPG gerillaları Çukurca’da askeri bir tepeye eylem düzenlerken, Şırnak ve Siirt’te bir dizi suikast gerçekleştirdi. Eylemlerde en az 10 asker öldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla güçlerinin Çukurca’da Xeregol tepesini iki günde iki kez vurduğunu bildirdi. Eylemlerin birinde ölü ve yaralı sayısı tespit edilemezken, birinde en az 7 askerin öldüğü bilgisi verildi. Şırnak ve Siirt’teki suikast eylemlerinde ise 3 askerin öldüğü, birinin yaralandığı belirtildi.

ÇUKURCA’DA BİR TEPEYE EYLEM: 7 ASKER ÖLDÜ

HPG’nin gerillanın düzenlediği eylemler ve Türk ordusunun gerilla denetimindeki alanlara yönelik bombardımanı konusunda şu bilgileri verdi.

“Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 12 Ağustos günü saat 12.30’da Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Xeregol tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

13 Ağustos günü saat 09.30’da güçlerimiz devrimci hamle kapsamında yine Xeregol tepesindeki askerlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınakların etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 1 barınak tümden imha edilmiştir. Eylemde tespit edilebilen 7 düşman askeri öldürülmüştür.

SİİRT’TE BİR DİZİ SUİKAST: 2 ÖLÜ, 1 YARALI

Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 13 Ağustos günü işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu çerçevede gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyledir;

Saat 12.30’da Siirt’in Herekol alanına bağlı Şehit Sorxwin tepesinde konumlanan askerlere yönelik bir dizi suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemlerde 2 düşman askeri öldürülmüş, 1 asker de yaralanmıştır.

ŞIRNAK’TA SUİKAST: 1 ÖLÜ

Saat 16.30’da güçlerimiz Şırnak’ın Gabar dağında bulunan Avnê Benat alanında denetime aldıkları gizli bir birliğe yönelik suikast eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.

DARGEÇİT’TE KARAKOL YERLEŞKESİNE EYLEM

Saat 21.00’da güçlerimiz Mardin’in Kerboran (Dargeçit) ilçesine bağlı Serdefê karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Karakol yerleşkesinde bulunan mevzii ve binaların yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

METİNA VE KANDİL BOMBALANDI

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları 13 Ağustos günü saat 15.30’da Medya Savunma Alanları’ndan Metina bölgesine bağlı Golka alanını, 14 Ağustos günü (bugün) saat 08.00’da ise Kandil bölgesine bağlı Bêpalan köyü çevresini bombalamıştır. Düzenlenen bombardımanlar sonucu yörede bulunan bağ ve bahçeler zarar görmüştür.”