Gerilla Mardin’de operasyona çıkan askerleri vurdu

HPG/YJA Star gerillaları Mardin’in Dargeçit ilçesinde operasyona çıkan askerlere yönelik eylem gerçekleştirdi. Eylemde 6 asker öldürüldü, çok sayıda asker de yaralandı. Son mermilerine kadar savaşan 3 gerilla ise şehit düştü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemlerine ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verdi:

MARDİN’DE 6 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

“18 Mart günü sabah saatlerinde işgalci TC ordusu Mardin’in Kerboran (Dargeçit) ilçesine bağlı Rover Köyü alanında bir operasyon başlatmıştır. Güçlerimiz, sahada devam etmekte olan Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi çerçevesinde operasyona çıkan askerlere yönelik aynı gün bir eylem düzenlemiştir. Operasyonun bir birliğini hedefleyen güçlerimiz, yaptığı etkili vuruşlar sonucunda 6 düşman askerini öldürmüş ve çok sayıda asker de yaralanmıştır. Bu eylemde düşman askerlerine karşı kahramanca savaşan Rêzan arkadaşımız şehadete ulaşmıştır.

SON MERMİYE KADAR FEDAİCE DİRENİŞ

Gerçekleştirilen eylem ardından güçlerimiz ile işgalciler arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Düşman birliklerine karşı son mermilerine kadar fedai bir tarzda savaşan Rêber ve Dilxwaz arkadaşlarımız düşman birliklerine ağır kayıplar verdirmiş ancak işgalcilere esir düşmemek için kendi bombalarını kendilerinde patlatarak şehitler kervanına katılmışlardır.

Yaşanan çatışmalar ardından çok sayıda Skorsky helikopter ölü ve yaralı askerleri operasyon alanından uzaklaştırmıştır. Bu operasyon gizli birliklerin desteği ile halen devam etmektedir. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın detaylı kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

GERİLLALARDAN İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI İLE EYLEM

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 22 Mart günü saat 16.00’da Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Şehit Ronahi Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik insansız hava araçları ile bir eylem düzenlemiştir. Karakol yerleşkesinde bulunan mevzii ve barınakların hedeflendiği bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Devrimci hamle kapsamında 23 Mart günü saat 15.00’da yine Şemzînan’a bağlı Rubarok (Derecik) Alayı ve Şehit Ronahi Tepesi’ndeki işgalciler, güçlerimiz tarafından insansız hava araçları ile hedeflenmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

SİDEKAN’A HAVA SALDIRISI

23 Mart günü saat 15.30’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Kevortê Tepesi’ni bombalamıştır. Gerçekleştirilen bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”