Hakkari’de işgalciler vuruldu, Bitlis’te üç gerilla şehit düştü

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Hakkari’nin Çukurca ilçesinde işgalci Türk güçlerine yönelik bir eylem düzenlediklerini bildirirken, Bitlis’te hava saldırısı sonucu şehit düşen üç gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, “2 Haziran günü saat 12.00’da güçlerimiz Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Stuna Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir” dedi.

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında gerilla birliklerinin 2 Haziran günü “işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlediğini” de kaydeden HPG-BİM, şu ayrıntıları verdi:

“Saat 09.50’de güçlerimiz, Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin bölgesine bağlı Tepê Xwedê alanında konumlanan işgalci TC ordusunun birliklerini hedeflemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Saat 11.45’te YJA Star güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Zevkê karakolunda bulunan panzer tipi zırhlı bir aracı hedeflemiştir. İsabetli bir şekilde vurulan araç imha edilirken ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.”

ÜÇ GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

HPG-BİM, 31 Mayıs günü Bitlis’in Şehit Mizgin ile Şêx Cuma alanları arasında işgalci Türk devletinin düzenlediği hava saldırısı sonucunda 3 gerillanın şehit düştüğünü bilgisini vererek, kimlik bilgilerini şöyle açıkladı:

Kod Adı: Kendal Cudi
Adı Soyadı: Veysel Altun
Doğum Yeri: Bitlis
Anne - Baba Adı: Memihan - Naif
Şehadet Tarihi ve Yeri: 31 Mayıs 2020 / Bitlis

Kod Adı: Mazlum Garzan
Adı Soyadı: Veysel Kaya
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Sulhiye – Şükrü
Şehadet Tarihi ve Yeri: 31 Mayıs 2020 / Bitlis

Kod Adı: Şoreş Tatvan
Adı Soyadı: Adem Çelebi
Doğum Yeri: Bitlis
Anne - Baba Adı: Feride – Muhsin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 31 Mayıs 2020 / Bitlis

Açıklamada her üç gerillanın mücadele yaşamına ilişkin ayrıca şu ifadeler yer aldı: “Kürdistan’ın yetiştirdiği yiğit evlatları olan Kendal, Mazlum ve Şoreş arkadaşlarımız işgalci TC devletinin Kürt halkına karşı yürüttüğü katliamlara karşı farklı tarihlerde Özgürlük Hareketi’ne katılmışlardır. Kürdistan halkının öz değerlerine yürekten bağlı olan yoldaşlarımız, bu temel değerleri korumak ve Kürdistan halkının özgürlüğünü sağlamak için dur durak bilmeden mücadele yürütmüşlerdir. Emekleri ve fedakarlıklarıyla özgürlük tarihimize adlarını yazdıran fedai yoldaşlarımız, Önder Apo’nun militanları olmayı bilmiş ve bunu en iyi bir şekilde temsil etmişlerdir. Garzan bölgesinde savaşa en aktif bir şekilde katılan her 3 fedai yoldaşımız, düşmana ağrı kayıplar verdirmiş ve Kürdistan dağlarında iz bırakan yoldaşlarımız olmuşlardır.

Faşizmin saldırılarının en çok yoğunlaştığı bir dönemde aktif mücadele verdikleri alanda şehadete ulaşan Kendal, Mazlum ve Şoreş arkadaşlarımızı saygıyla anıyor, arkadaşlarımızın değerli aileleri başta olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyoruz. Şehitlerimizin bize devrettiği mücadele bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”

GERİLLA ALANLARINA HAVA SALDIRISI

İşgalci Türk ordusuna ait savaş uçaklarının Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlediğini de belirten HPG-BİM, “2 Haziran günü savaş uçakları; saat 15.00’da Zap bölgesine bağlı Küçük Cilo, Karker ve Tepê Cehennem alanlarını, saat 21.30’da Metina bölgesine bağlı Hakkari Tepesi’ni, saat 22.30’da ise Avaşin bölgesine bağlı Geliyê Basya alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır” dedi.