Halim Dener kitabının tanıtımı yapıldı

Almanya'da katledilen Halim Dener için yazılan kitabın tanıtımı Hannover'de yapıldı.

"Halim Dener Kampanyası" kapsamında Almanya'nın Hannover kentinde 'Halim Dener - İşkence, Mülteci Yasak, Vuruldu' kitabının tanıtım etkinliği düzenlendi.
Halim-Dener-Platz'daki etkinliğin moderatörlüğünü Hanna Legatis yaptı.
Kampanya sözcülerinden Ayfer Kahraman, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 1994 yılında Dener için gönderdiği kitapta yer alan mesajını okudu.
Yine kitapta yer alan Doktor Rodi'nin "Ben Gerillayım" adlı şiiri Sevim Devrim tarafından okundu.
Etkinliğe DKTM Hannover Dışilişkiler adına Osman Agiri, Rote Hilfe (Kızıl Yardım) temsilcisi, IL temsilcisi, Hannover Gençlik adına Vedat Batman, Die Linke'den Dave Müller ve Sosyolog Ferda katıldı.

ALMAN HÜKÜMETİNE TEPKİ

Konuşmacılar, 1993'te PKK yasağıyla başlayan ve Halim Dener'in katledilme sürecini anlattı. Konuşmacılar, Almanya'da Erdoğan rejimine boyun eğilerek cezaevlerinde hâlâ hukuksuzca Kürt siyasetçi ve aktivistlerinin tutulduğuna da dikkat çekti.
Etkinlikte Halim Dener'in kardeşinin gönderdiği mektup da okundu.

BELGE NİTELİĞİNDE

Kitabın tanıtımında şu ifadeler yer aldı:
"Kitap, Kürt nüfusuna karşı sömürge ve zulüm nedeniyle 1994 yılında Kuzey Kürdistan'dan Almanya'ya gelmek zorunda kalan 16 yaşındaki genç Halim Dener hakkında. Aynı yıl bir SEC memurunun kurşunuyla öldürüldüğü bir yere gelmişti. Kitap o zamandan beri yaşanan olayları ve siyasi faaliyetleri belgeliyor. Bu bir yandan Halim'in onurlu bir hatırasını yaratırken, öte yandan anma, protesto ve direniş kültürünün önemine katkıda bulunur. Makaleler, 1994 yılında Halim Dener'in ölümü ve sonraki tepkilerin yanı sıra 'Halim Dener Kampanyası'nın siyasi çalışmaları üzerine bir düşünceye ayrılmıştır.
Savaş ve şiddetten korunma arayışında olan ve yabancı düşmanlığı ve devlet şiddetinin kurbanı olan herkesin anısına."
Kitap Annabee Kitabevi, Infoladen Kornstraße, NAV-DEM Hannover ve tüm Kürtçe ve sol kitap mağazalarından edinilebilir.
Kitabı Rote Hilfe edebiyat satış departmanından ([email protected]) edinmek de mümkün.