Hamburg Alevi derneği eski başkanı İstanbul'da gözaltına alındı

Almanya’nın Hamburg kentinde bulunan Alevi derneğinin eski başkanı Nurali Demir’in bugün sabah saatlerinde İstanbul-Atatürk Havalimanında gözaltına alındığı öğrenildi.

Erdoğan rejiminin Avrupa ülkelerinin vatandaşlarına karşı 2 yıldır sürdürdüğü rehine siyaseti devam ediyor. Alman Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye’de siyasi amaçlı cezaevinde olan bir Alman’ın serbest bırakıldığını açıklamasının üzerinden saatler geçmeden, Hamburg’da yaşayan Alman vatandaşı Nurali Demir’in Türkiye’de gözaltına alındığı haberi geldi.

ANF Almanca servisinin haberine https://anfdeutsch.com/aktuelles/weiterer-hamburger-taxifahrer-in-istanbul-festgenommen-6748 göre Demir, 2017 yılına kadar Hamburg’da bulunan Alevi derneğinin başkanlığını yürütüyordu. Hali hazırda aynı derneğin yönetim kurulu üyesi olan 52 yaşındaki Demir’in ayrıca Hamburg’da taksicilik yaptığı öğrenildi.

Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alınan Demir’in Bakirköy’deki Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi. Alman Dışişleri Bakanlığı Demir’in gözaltına alınmasına ilişkin henüz açıklama yapmadı.

Hamburg’da 700’ye yakın üyesi bulunan Alevi derneği son dönemlerde özellikle Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtı gösterilerle dikkat çekiyordu.

Bu sabah basına konuşan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Adebahr ise Türkiye'de tutuklu bulunan bir Alman vatandaşının serbest bırakıldığını duyurmuştu. Sözcünün “Böylelikle Türkiye'de siyasi nedenlerden tutuklu Almanların sayısının beşe indi” açıklamasını yaptığı sırada bir Alman vatandaşının daha gözaltına alınması dikkat çekti.

Geçtiğimiz hafta “Kobanê Kuşatması’ kitabının yazarlarından olan Avusturyalı gazeteci ve aktivist Max Zirngast de Ankara’da gözaltına alınmıştı. Dün akşam çıkartıldığı savcılıkta Zirngast için tutuklama kararı çıkartılmıştı.