HDK-HDP’nin kültür sanat etkinliği de yasak

HDK ve HDP İstanbul il örgütünün öncülüğünde kültürel asimilasyon ve sansüre karşı Avcılar’da yapılmak istenilen etkinlik polis tarafından salgın gerekçesiyle engellendi.

Polisin keyfi yasağına tepki gösteren HDP Avcılar Eşbaşkanı Şemsettin Duman, “Yarın burada AKP ilçe kongresi olacak, bakalım ona da mı müdahale edecek misiniz?”

DUMAN: AKP İL KONGRESİNE MÜDAHALE EDECEK MİSİNİZ?

HDK ve HDP İstanbul Kültür Sanat Komisyonu öncülüğünde, kültürel asimilasyon ve sansüre karşı Avcılar Deprem Anıtı önünde yapılmak istenilen açıklamaya polis tarafından engellendi. Eylem öncesi HDP ilçe binasının önünü ve çevresini abluka altına alan polis, açıklama yapmak için binadan çıkan halkın önünü kesti. Polisin yasak gerekçesi olarak salgını öne sürmesine tepki gösteren HDP Avcılar İlçe Eşbaşkanı Şemsettin Duman, “Yarın burada AKP’nin ilçe kongresi olacak bakalım ona da müdahale edecek misiniz?” diye sordu.

‘BİZ BU YAKLAŞIMI KABUL ETMİYORUZ’

Tüm engelleme rağmen HDK ve HDP İstanbul Kültür Sanat Komisyonu adına açıklama yapan Sinan Gökçe, kültürel asimilasyon, salgın sürecinde sanatçıların yaşadığı sorunlar ve sansüre karşı yapmak istedikleri sokak etkinliğinin polis tarafından engellendiğini belirtti.

“Görünen o ki emniyet bütün gücünü buraya yığmış” diyen Gökçe, “Sanatçıların zor koşullarda yaptığı üretimlerin önüne kimseye bir faydası yok. İnsanların ana dilleriyle yaptığı üretimi de yasaklanmasının da kimseye faydası yok. Bu gittikçe ortamı gerer. Biz bu yaklaşımı kabul etmiyoruz” dedi.

Açıklama alkış ve zılgıtlarla sona erdi.