HDP Orta Anadolu Bölgesinde 12 belediye için yarışacak

HDP Orta Anadolu Bölgesinde iki büyükşehir belediye başkan adayı olmak üzere toplam 12 belediye için kendi adayı ile seçimlere girecek.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 31 Mart yerel seçimleri için Orta Anadolu Bölgesi’nde Ankara, Konya ve Kayseri’de toplam olarak 12 yerde kendi adayını çıkardı. Buna göre HDP, Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gıyasettin Almaz olurken, HDP’nin en iddialı olduğu yerlerden biri olan Konya’nın Cihanbeyli ilçesi için ise Mehmet Yalçın ile Serap Kaya Eşbaşkan adayları olarak belirlendi.

HDP’nin yerel seçimler için son halini verdiği listeye göre, Konya merkezde biri Konya Büyükşehir Belediye adayı olmak üzere, toplam 5 ilçe de HDP adayı netleşti. Listeye göre, Konya Merkez’de Gıyasettin Almaz, Cihanbeyli ilçesinde Mehmet Yalçın ile Serap Kaya, Ereğli’de Sıddık Atıcı, Karatay’da Necati İnik ve Selçuklu İlçesi’nde ise Ramazan ot, HDP’nin Konya adayları olarak belirlendi.

HDP’nin aday gösterdiği bir diğer il ise Kayseri oldu. HDP Kayseri Büyükşehir Belediyesi için Cevdet Işık’ı aday gösterirken, İncesu ilçesinde ise Seyithan Ezer ismi kesinleşti.

HDP Ankara’nın Çankaya, Keçiören, Haymana ve Polatlı ilçesinde de aday gösterdiğini açıklamıştı. Buna göre HDP’nin Çankaya adayı Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Keçiören adayı ise Şeyh Said'in torunlarından Diyadin Fırat, Haymana Eş Başkan adayları Tülay Koç ile Sinan Sümer ve Polatlı ilçesinde ise Soner Özalp aday gösterilmişti.