HPG: 3 yoldaşımızı saygıyla anıyoruz

Medya Savunma Alanları’nda 2017 yılında şehit düşen 3 gerillanın kimliğini açıklayan HPG, “farklı tarihlerde şehitler kervanına katılan yoldaşlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 2017 yılında şehit düşen 3 gerillaya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“Kürdistan, tarihten bu yana sürekli bir şekilde işgalle karşı karşıya kalan bir ülkedir. Bu kadim toprakların sahibi olan Kürdistan halkı ise yaşamını hep işgale karşı direnişle örmüştür. Bu ülkenin tüm güzelliklerine göz diken sömürgeciler, her daim halkımıza saldırılarını sürdürmüş ve halkımıza ait hiçbir değer bırakmama çabası içerisinde olmuştur. Bu nedenledir ki, Kürdü kendinden utanır hale getirmek isteyen egemenler, halkımıza zulüm, vahşet, asimilasyon, işkence ve katliam politikalarını reva görmüş, onu yok edebileceğini sanmıştır.

Ancak Önder Apo’nun öncülüğünde bu zulme karşı başkaldıran ve halkımızın özgürlük değerlerini savunan Kürdistan Özgürlük Hareketi, halkımızın bu baş aşağı gidişine “dur” demiş ve bu topraklarda tekrardan umudun, inancın ve özgürlük tohumlarının yeşermesini sağlamıştır. Bin bir emek ve fedakarlıkla ilmek ilmek örülen mücadele gerçekliğimiz, bugün zafer aşamasına gelmiş bulunmaktadır.

Şüphesiz yaratılan bu değerlerin hepsi, en başta kahraman şehitlerimizin ve onları bağrından çıkaran halkımızın yoğun çabaları ve kahramanlıkları sayesinde ortaya çıkmıştır. Kadını erkeği, genci yaşlısı, hatta çocuklarıyla bir bütün olarak direniş içinde yoğrulan ve kimlik kazanan Kürdistan halkı, bu özgürlük mücadelesinin başarısı için büyük bedeller ödemiştir. Sömürgeciliğin insanlık dışı dayatmalarına karşı, bağrından çıkardığı yüzlerce yiğit genci Kürdistan Özgürlük Gerillası saflarına uğurlayan halkımız, büyük kahramanlıklar göstererek evine dönen bir o kadar şehidini de aynı metanetle karşılamış ve bağrına basmıştır.

HALKIMIZIN BAŞI SAĞOLSUN

Bu kutsal mücadele içerisine giren ve Kürdistan halkının savunmasını yaparken farklı tarihlerde şehitler kervanına katılan Devrim (Devrim Kara), Avaşin (Melek Demiroğlu) ve Tolhildan (Medya Ünver) yoldaşlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz.

Halkımızın en yiğit evlatlarından olan Devrim, Avaşin ve Tolhildan arkadaşlar genç yaşta mücadelenin gerçeklerini kavramış, özgürlüğün en üst düzeyde mücadele etmekten geçtiğinin bilincine varmış ve bu temelde gerilla saflarına katılmış yoldaşlarımızdı. Yaşamdaki coşkuları, emekçi özellikleri ve fedakarlıkları ile arkadaş yapısı içerisinde her daim aranan bu değerli yoldaşlarımız, aynı zamanda fedai duruşları ve Parti görevlerine olan yaklaşımları ile de her daim örnek birer militan olmuşlardır. Yoldaşlık ilişkilerinde özverili, mücadele zorlukları karşısında yaratıcı ve olgun, Parti değerlerine yaklaşım konusunda hassas ve tam bir Önder Apo sevdalısı olan Devrim, Avaşin ve Tolhildan yoldaşlarımız, mücadele duruşları ve şahadetleriyle biz geride kalan yoldaşlarına önemli sorumluluklar bırakmışlardır.

Başta değerli şehit ailelerimiz olmak üzere tüm yurtsever Botan ve Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, şehitlerimizin bizlere vasiyeti olan Önder Apo’yu ve Kürdistan’ı özgürleştirme mücadelesini zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.“

KİMLİK BİLGİLERİ

 

Yaşamını yitiren gerillaların kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Avaşin Umut
Adı Soyadı: Melek Demiroğlu
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Halime - Eshet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 9 Eylül 2017 / Medya Savunma Alanları

***

Kod Adı: Devrim Mazlum
Adı Soyadı: Devrim Kara
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Azime - Osman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Şubat 2017 / Medya Savunma Alanları

***

Kod Adı: Tolhıldan Agıri
Adı Soyadı: Medya Ünver
Doğum Yeri: Maxmur
Anne - Baba Adı: Leyla - İhsan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 18 Temmuz 2017 / Medya Savunma Alanları